Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

4.5G’nin küçük canavarı iPhone SE

Apple iPhone SE’yi piyasaya sürerken Türkiye 4.5G ile tanıştı. 4 inç küçük ekranlı iPhone SE 4.5G için performans canavarı çıktı

Apple iPhone SE ile küçük ekranda büyük mucize yaratma peşinde değil. Sadece 4 inç ekran tutkunlarına güçlü ve güncel bir seçenek sunmuş oldu. Tanıtımdan sonra 10 gün boyunca iPhone SE'yi deneyimleme şansı bulduk. Türkiye'de operatörler özel müşterilerine 2 yıl kontrata ücretsiz iPhone SE verebilir. ABD'de olduğu gibi Türkiye'de operatörlerin 2 yıl konratla iPhone SE'nin ücretsiz satılıp satılmayacağını hafta içinde göreceğiz. iPhone SE 22 Mart'ta tanıtıldığında herkes küçük ekrandan büyük mucize beklememişti. 23 Mart'ta deneyimlemek için kullanmaya başladığımız iPhone SE boyundan büyük hedeflere sahip. 2015 yılında 4 inç ekrana sahip 30 milyon iPhone satıldığını öğrenince dünyada herkesin büyük ekran diye kıvrandığını düşünmek saflık olur.

BOYUT 5S PERF ORMAN S 6S
iPhone SE'nin boyutları iPhone 5S ancak performansı iPhone 6S. Önce şunu söyleyelim. Büyük ekran alışkanlığından geri dönüş kolay değil. Ancak büyük ekrana geçerken de benzer bir şekilde alışkanlıklardan vazgeçemedik. Apple tek el kullanımda altın oran olarak tarif edeceğimiz baş parmağı telefonun iPhone 6 ve iPhone 6 Plus ilk çıktığında erkekler için kot pantolon ön ceplerinde test edilmişti. Biz de 10 gün boyunca cebimizde taşıdık. Havada, karada, denizde, trende her yerde denedik.

PİLİ TATMİNEDİCİ
iPhone SE'nin pil tüketimini 4.5G şebekesiyle birlikte deneme şansı bulduk. 4.5G hız testlerinde 6S'ten aşağı kalmadı. iPhone 5S'ten kapasite olarak üstün olan SE, performans olarak da üzmüyor. iPhone 6S'ten bile başarılı olduğunu söylemek mümkün. Çin, Hindistan, Brezilya ve Türkiye gibi gelişmekte olan pazarlarda daha çok satış performansı beklenen iPhone SE,Türkiye'de 3 operatörle aynı anda satışa sunulacak.

OLMUŞ
KAMERASI 6S GİBİ
Birincisi küçük ekranla video ve fotoğraf çekerken rahatsınız. 12 megapiksel arka kamerasının özellikleri 6S'ten farksız. Canlanan fotoğraflar, ağır çekim video özellikleri telefonun içinden bir 6S çıktığını gösteriyor.

OLMAMIŞ
1999 TL UCUZ DEĞİL
Apple için ekonomik olabilir ama vergiler dahil 1.999 TL. Türkiye'de üst segment ürün fiyatı.
Ön kamerası mükemmel değil. Üç boyutlu dokunuş özelliği yok ama ekran küçülünce belki de bu özelliğe ihtiyaç kalmamış.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA