Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Karne hediyesi teknoloji ve içerik

Başarısız çocukların da çalışma verimini teknolojiyle artırabilirsiniz. Teknolojik araçları çocuğunuza verirken, içeriği ve birlikte geçirdiğiniz kaliteli zamanı onlara hediye edin

Çocuklara yoğun okul temposu karşılığı karne hediyesini başarılı olduğu için değil, harcadığı emek için verin. Çocukların başarısızlığında payınız olduğunu unutmayın. Başarılı çocuklarda anne-baba kendisine pay çıkarmayı becerir ama başarısızlıkta çocuklar sahipsiz kalır. Çocuğunuz başarılı olsa da olmasa da teknolojik hediyeleri derslerini düzeltmesi için kullanacakları araç olarak kurgulayıp verin. En önemlisi onlara birlikte keşif yapacağınız kaliteli zaman hediye edin. Satın alacağınız tablet, dizüstü bilgisayar veya telefondan önce kullanım konusunda kuralları belirleyin. Daha önceden kullanım prensipleri belirlenmeden verilen hediyeler daha çok zarar verir. Bu kararı çocuğunuzla birlikte verin. Kuralların sebebini ikna edici şekilde açıklayın. Arkadaşlarıyla yazışmaları, sosyal medya paylaşımları konusunda bilgi verin.

UYGULAMA ARAŞTIRMASI
Almayı düşündüğünüz tablet, bilgisayar ya da akıllı saat ile birlikte kullanılacak uygulamaları gözden geçirin. Çocuğunuzun dikkat problemi varsa buna uygun uygulamaları önceden hazırlayın. Eğitim yazılımını satın almak yeterli değil. Önemli olan eğlenceli ve çocuğun gönüllü katılımını mümkün kılacak oyunlarla öğrenmesini sağlamak. Bu konuda çocuğunuza rehberlik yapmayı unutmayın. Sadece uygulamalar değil, YouTube kanalları da eğitim için profesyenelce hazırlanıyor. Videolar, animasyonlar çocukların eğitimi için özel olarak tasarlanıyor.

Oynarken öğrenin!
Oyun bilgisayarları gözünüzü korkutmasın. Burada sorun teknoloji değil kuralsız anne-babalardır. HP Omen oyun bilgisayarı 17 inç dev ekranıyla neredeyse masaüstü bilgisayar performansı ve ekran deneyimi sunuyor. SSD bellekle desteklenen 1 TB sabit disk, güçlü grafik kartı ve ses desteği iyi bir oyun deneyimi yaşatıyor.

Dokunarak öğrenmek şart
Siz ne kadar mesafeli dursanız bile çocuklar tabletleri ve özellikle iPad deneyimini çok seviyor. iPad Mini ya da iPad Pro 9.7 inç sürümü farklı boyutlarıyla iyi bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Uygulama konusunda binlerce Türkçe ve yabancı dilde eğitim yazılımı bulmak mümkün.

8 çekirdekli ve yetenekli
Eğer çocuğunuza akıllı telefon hediye etmeyi düşünüyorsanız, performansın yanı sıra sizi servis ve ekran boyutuyla üzmeyecek bir cihazdan başlamakta fayda var. Casper VIA P1 8 çekirdekli işlemcisi ve 5 inç ekranıyla iyi bir başlangıç olabilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA