Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Yeni girişimler için güvenli Android

Google yapay zekâ ile akıllı ve güvenli hale gelen yeni Android O platformunu duyurdu. Aylık 2 milyardan fazla aktif Android kullanıcıya sahip Google, erişilebilir fiyatlı Android Go telefonlar için 2018 tarihini işaret etti

Google, yapay zeka bulut teknolojileriyle güncelleyerek daha akıllı hale getirdiği Android O adlı işletim sistemini duyurdu. 85 ülkeden 7 bin yazılım geliştiricinin bir araya geldiği I/O 2017 etkinliğinde tanıtılan Google Lens uygulaması, telefonun kamerasından gördüğümüz her şeyi tanımlamaya yardımcı oluyor. Gelecek yıl Türkçe kullanılmasını beklediğimiz Google Assistan uygulamasıyla sesli komutlar kullanıcının hayatını kolaylaştırıyor. Bugün 2 milyarı aşan aktif cihazın kullanıldığı Android ekosisteminde yazılım geliştiriciler ve girişimciler her gün yüzlerce yeni uygulamayı kullanıma sunuyor. Google, Android O işletim sisteminde standart olarak gelen güvenlik yazılımıyla daha güvenilir platform olmayı da hedefliyor. Google Assistant uygulamasını iOS platformunda iPhone ve iPad gibi cihazlarda kullanılabilir hale getiriyor.

HEDEF 3 MİLYAR ANDROID
Google'ın ilk olarak piyasaya sunduğu erişilebilir akıllı telefon stratejisi Android One platformu, Türkiye hariç genelde başarısız olmuştu. Android One platformunun 4'üncü nesil telefonu General Mobile, GM6'yı Türkiye'de ay sonunda satışa sunuyor. Google, Android Go platformuyla 2 milyar Android cihazı 3 milyar adede taşımak için erişilebilir telefon programını Hindistan, Afrika ve Amerika'da devreye sokmayı planlıyor. İlk cihazın 2018 yılında piyasada olması bekleniyor. Aslında Google, bu yöntemle yeni Android O işletim sistemi güncellemesini de hızlandırmak istiyor.

HER ALANDA YAPAY ZEKÂ
Sadece akıllı telefonlar değil, Google Home gibi internete bağlı cihazlar, daydream ve akıllı saat gibi ürünler de geliştirilen akıllı uygulamalarla pazarda büyüyor. Google Android platformu, yapay zeka ve sesli asistan uygulamalarıyla sadece telefonda değil, Volvo ve Auidi marka otomobillerde de bulunuyor. Yapay zeka teknolojileriyle telefonlar, otomobiller, akıllı ev aletleri kullanıcıların alışkanlıklarını öğrenerek bir adım önde hareket ediyor.



PLATFORMLAR GELİŞTİRİCİLER İÇİN YARIŞIYOR
Akıllı telefonlar yanımızdan ayırmadığımız hayatımızın bir parçası haline gelirken, yeni yetenekler kazanmaya devam ediyor. Microsoft, Google, Amazon ve Apple gibi platform şirketleri kendi ekosistemini büyütürken yazılım geliştiricilere yönelik açıklamalara hız kazandırıyor. Yapay zeka, bulut, öğrenen makineler ve büyük veri gibi yeni teknolojileri kendi platformlarına entegre etmeye çalışıyor. Böylece yazılım geliştiricilerin katkısıyla cihazlar sesli komutla yönetiliyor ve kolay kullanılan arayüzlere sahip oluyor. Pil sorunu kökünden çözülmese de bu kadar hayati öneme sahip işleri çözme yeteneği hayranlık verici.



GOOGLE VE APPLE'IN GÜÇLÜ VE ZAYIF YÖNLERİ
Apple kullanıcısı uygulama için daha çok harcıyor: Uygulamalar için Android kullanıcısı ortalama 27 dolar iOS kullanıcısı 75 dolar harcama yapıyor. Gelişmekte olan pazarlarda Android daha güçlü: Türkiye, Çin, Brezilya gibi gelişmekte olan pazarlarda Android daha çok uygulamaya sahip. Ayrıca daha fazla gelir yaratıyor. Apple marka gücü ve farklı deneyimle sıyrılıyor. Apple'ın ABD, Japonya ve İngiltere gibi pazarlarda güçlü marka algısı var ve tüketici sadakati yüksek. Android ise Fransa, Almanya, İspanya, İtalya, İngiltere gibi pazarlarda güçleniyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA