Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Kamyoncunun ezberi bozuldu

Seri yatırımcı Hasan Aslanoba kamyon sürücülerini yük beklemek zorunda kaldıkları garajlardan Webnak mobil uygulamasıyla kurtarıyor. Yükü veren ile taşıyan kişiler Webnak platformunda buluşuyor

Dijital girişimler her sektörde ezber bozarken, kamyon sürücüleri ve lojistik sektörü de bu gelişmenin dışında kalamıyor. Türkiye'de kamyon sürücüleri de küçük işletmeler gibi çalışıyor. Sürücüler geleneksel kamyon garajlarında beklemek zorunda kalıyorlardı. Bu durumu değiştirmeyi kafasına koyan Aslanoba Capital'in kurucusu ve Başkanı Hasan Aslanoba, yeni girişimi Webnak ile farklı bir heyecan yaşıyor.

ÜCRETSİZ ÜYELİK
İmkânı Daha az sayıda daha güçlü girişimlere yatırım yapmaya başladığını söyleyen Aslanoba, "Webnak firmaların kara yolu yük taşımacılığı süreçlerinde aktif rol alarak iş yükünü daha da azaltmayı hedefliyor. Online nakliye organizatörü olarak kara yolu lojistik süreçlerini tüm yönleriyle yöneten kamyon sürücüleriyle yükünü taşımak isteyenleri buluşturuyoruz" diyerek yaptığı işi tarif ediyor.



Onlarca yatırıma mentor yapan ve yatırımcı olarak destek olan Aslanoba, "Üyeliğin tamamen ücretsiz olduğu Webnak ile Türkiye'nin herhangi bir noktasından dönüş yapacak nakliyeciler, şirketlerin açtığı ihaleleri görerek en uygun fiyatı sunabiliyor. Webnak'ın mobil uygulaması sayesinde bilgisayar başında olmasalar dahi cep telefonlarından teklif verebiliyorlar" dedi. Mobil uygulamasının kolay kullanımı sayesinde akıllı telefonların nakliyeciler için ofis haline geldiğini belirten Aslanoba, nakliyecilerin ekstra masraflarına ve garajda bekleme gibi sorunlarına son verdiklerini söyledi.

ONAYLANMIŞ NAKLİYECİ
Webnak, yük veren müşterileriyle yük alan nakliyecileri online bir ortamda buluşturuyor. Nakliye hizmeti satın almayı düşünen müşteriler, Webnak üzerinde ihale sistemiyle kendileri için en uygun olan nakliyecileri seçiyor. Böylece kullanıcıların en kaliteli hizmete en ucuz fiyattan ulaşması sağlanıyor. Yük verenler ise araç takip sistemi ile aracın konumunu internetten kontrol edebileceği gibi platformun profesyonel destek hizmetinden de yararlanabiliyor.



Yük başına yüzde 8 tasarruf
Kamyoncuların henüz sevkiyatını teslim etmeden dönüş yükünü bulmasını sağlayan Webnak, bu sayede kullanıcılarına yük başına yüzde 8'e varan tasarruf sunuyor. İlk yıl 2 bin kamyoncunun üye olduğu Webnak, ikinci yıl çok hızlı bir büyüme grafiği çizerek üye sayısını 70 bine yaklaştırdı. Şu anda Webnak'ın üye şirket sayısı 7 bini geçerken şirketin 2016 cirosu ise 30 milyon TL'yi aşmış bulunuyor. Webnak, her ay yüzde 5-10 arası büyüme grafiği çiziyor.

En yakındaki nakliyeci haritada
Türkiye'de ilk kez en yakınındaki nakliyecileri harita üzerinden görebilme imkânı sunan Webnak, KOBİ'lere zamandan tasarruf sağlarken nakliyecilerin iletişim bilgilerine anında ulaşma imkânı veriyor. KOBİ'ler ayrıca nakliyecileri performansa göre puanlama sistemi sayesinde değerlendirme yapabiliyor. Karşılıklı güven problemini ortadan kaldıran Webnak'ın kurduğu altyapı sayesinde taşıma işlemini yapan aracı nakliye başlangıcından teslimata kadar GPS üzerinden online takip edilebiliyor.



Kullanıcılara işlem reçetesi
1. Araç talebi oluşturun ve teklif almaya başlayın: Webnak.com.tr'den araç talep formunu doldurarak teklif isteyin. Sonra Webnak size hemen fiyat teklifi versin.
2. En uygun araç adresine gelsin: Fiyat teklifini kabul ettikten sonra Webnak üyesi kamyoncular arasından en uygun kamyoncu adresinize geliyor.
3. Taşıma işlemi gerçekleşsin: Teslim ettiğiniz yük adresine teslim edilsin.
Fatura ve ödeme dahil tüm süreçlerde, sadece Webnak ile muhatap olunuyor. Sigorta dahilinde işlem yapma şansı sunuluyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA