Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Apple iPad Pro Mabook Air ve Mac Mini’yi güncelledi

Apple, Siri sesli komut ile uygulama açan ve dosya arayan yeni Macbook Air, yüz tanımayla açılan 12.9 ve 11 inç iki farklı ekrana sahip yeni iPad Pro ve Mac Mini’yi tanıttı

APPLE, ABD'de başlayıp tüm dünyayı saran alışveriş çılgınlığı dönemine 3 kategoride yeni iPad Pro, Macbook Air ve Mac Mini ürünleriyle vitrine çıkıyor. 7 Kasım'da ABD'de ve birkaç ülkede satışa sunulacak yeni ürünler, iPhone satışlarına olan bağımlılığın azaltılması için yenileniyor.
Uzun süre sonra güncellenen MacBook Air, 13 inçlik retina ekranla geliyor. Ürün, T2 güvenlik yongası (chip) bulunan veri şifrelemeli bir SSD depolama yeteneğine sahip. T2 güvenlik çipi "Hey Siri" diye seslendiğinizde anında çalışıyor. Siri dosya bulmada veya bir uygulamayı açmada sesli komutla yapıyor. Dokunmatik alaı genişlerken, parmak izi okuyucu Touch ID ile yenilendi. 11 saatlik pil ömrüyle gelen MacBook Air, altın, uzay grisi ve gümüş olmak üzere üç renkte sunuluyor. Siri için arama yaparken ve ses tanıma özelliğini geliştirirken, daha iyi ses kalitesi için üç mikrofon kullanılıyor.
MacBook Air artık dizüstü bilgisayarınızı şarj etmeyi, hızlı veri aktarmayı, harici depolama cihazı kullanmayı, üç formatta çıkış video çıkışı yapabilmeyi ve 4K ve 5K gibi tüm cihazlara bağlanmayı sağlayan iki Thunderbolt 3 bağlantı kapısıyla geliyor.

TAM EKRANLI IPAD PRO

Apple toplantıda iPad Pro tasarımlarını da tamamen güncelledi.
Yeni iPad Pro modelleri, 11 inç ve 12.9 inçlik Liquid Retina ekrana sahipken, artık ana ekran tuşu bulunmuyor.
Yeni iPad Pro'nun yüz tanıma için iPhone'larda olduğu gibi Face ID teknolojisini kullanılıyor. iPhone'da kullanılan şarj yuvası ligting girişi yerine bilgisayarlardaki USB C bağlantısı geliyor. Yani şarj kabloları değişiyor. İkinci nesil bir Apple Pencil, iPad Pro'ya manyetik olarak bağlanıyor ve aynı zamanda kablosuz olarak şarj oluyor. Kablosuz şarj uyumlu olan iPhone modellerini de şarj ediyor. Her iki model sadece 5.9 mm inceliğe sahip.

MASAÜSTÜ TADINDA YENİ MAC MİNİ
Yeni Mac Mini ise 4 ve 6 çekirdekli işlemci, 64 GB'a kadar daha hızlı bellek ile masaüstü bilgisayarlar kadar güçlü. Thunderbolt uyumlu 3 bağlantı noktası, Apple T2 güvenlik yongası ve 10GB ethernet seçeneğiyle yeni Mac Mini, daha hızlı ve yetenekli bir masaüstünden fazlasını yapabiliyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA