Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMİR SOMER

Kezman'ı aramak...

Devrim... İşte sezonun tek kelimelik özeti... Evet Sivasspor Türk futbolunu bir devrime götürüyor. Ne son haftaların gerilimi ne de 8 günde yapılan 3 maç! Üç senelik; iskeleti sağlam, hırs, arkadaşlık ve inanmışlığın var olduğu bir takım Sivasspor... Şampiyonluk için iki yorum var. Tek rakibi ya kendisi ya da Beşiktaş...

***
Anelka, Luciano, Servet Çetin, Nobre, Hooijdonk, Tuncay Şanlı, Appiah ve Mehmet Aurelio; sadece son dört sezonda gidenler!
Getirdikleriniz! Roberto Carlos, 'Şehri İstanbul'da ikinci baharını yaşıyor. Güiza, 'Issız Adam' benzeri rol kapmak için sürekli Beyoğlu'nda! Tek amacı, Çağan Irmak'ın gözüne girmek. Eşinden de kurtuldu; maç dışında bütün geceler onun... Maldonado, kadroya bile giremiyor, 'Yıldırım Palas'taki odasında uzanmış... Vederson zaten 'Ne yaşar ne yaşamaz' tadında! Gökhan Emreciksin, alkolden kaptırdığı ehliyetinin derdinde; araba da kullanamıyor; gece hayatında çok büyük sorun!
Nişantaşı'nda (Sivas dönüşü) boy gösteren, yeşil saha yıldızları(!), bu sözler size...
Josıco gerçeği... Evet son üç hafta, Josico gerçeğini de netliğiyle özetliyor. 26. haftaya kadar vatandaşına para kazandıran (Maldonado iki, Josico dört defa sonradan oyuna girdi) Aragones, üç haftadır kulübede oturttuğu Josico'yu oyuna dahi almıyor. Gerçeği görmüş olsa gerek...
Kezman'Iaradınız mı, sayın Aziz Yıldırım? 29 gollü Kezman'ı... Çizdiğiniz tablo karşınızda duruyor. Hangi açıdan bakmak isterseniz!

***
Türk futbolunun gerçeğine gelelim. Lig başından bu yana zirve yarışındaki 5 takımı inceleyin. G.Saray iki sezonda beşinci teknik direktörünü arıyor. Trabzon'da Yanal, lig bitmeden ayrıldı. F.Bahçe'de Aragones'e yol görünüyor. Beşiktaş şampiyon olursa, Denizli, 'üç büyük takımı da şampiyon yapan tek teknik direktör' olacak ve yüksek ihtimalle görevi bırakacak. Bir de Bülent Uygun'un başında olduğu Sivas'a bakın! İşte hep vurguladığımız 'istikrar' ve önemi!
Galatasaray ve Fenerbahçe böyle bir sonu çoktan hak etti. En başta, sezon boyunca yapılan yönetici hataları, iç hesaplaşmalar, yaşanan teknik krizler vs... Tatile çıkın, tatile! Kumsalda konuşur, tartışırsınız.

***
Gökhan Zan... Değer yargılarımızda yanlışlar var! Her geçen gün daha kötüye gidiyoruz toplum olarak... Bir garip Avrupalılaşma; sonucunda da yitip giden değerlerimiz ve unutulan kültürümüz... İşte hayatta en üzücü değişim! Evet yargılarımız yanlış! Küçük bir örnek: Yusuf Şimşek ve Gökhan Zan... Bir tarafta, 9 dakika oynayan, 40 metre top süren ve sade bir pasla asist yapan Yusuf Şimşek... Diğer yanda 90 dakika ter döken milli oyuncumuz ve hâlâ Beşiktaş'ta hak ettiği değeri göremeyen Gökhan Zan... Kimse yanlış anlamasın. Estetik güzeldir elbet... Fakat gerçek kazanan, daima çalışan ve hak edendir. Derdimiz adalet!
Yürekten,formanın hakkını veren oyuncuları bayrak gibi dikmeliyiz Türk futbolunun zirvesine... Gökhan Zan, en iyi örnek...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA