Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ GÜLTİKEN

Kaleci Altay geçit vermedi

G.SARAY-F.BAHÇE

Üst üste dört maç kazanan, organize, etkili ve iştahlı Galatasaray, Fenerbahçe karşısında da bu şekilde başladı. Maçın geneline baktığımız zaman da oyun planlarının istedikleri şekilde devam ettiğini gördük. Yakalanan pozisyonlar var. Bu maça göre de sayı olarak azımsanmayacak rakamlar. Bunların tabelaya yansımamasının sebebi Altay'ın başarılı kurtarışları. Bu kurtarışlar, Fenerbahçe'nin maç içerisinde sergilediği dengeli ve iyi oyununda bir değer kazanmasına sebebiyet verdi.
Fenerbahçe açısından bakarsak yeni çok futbolcusu olmasına rağmen oyun ve mücadele gücü etkiliydi. Özellikle Galatasaray'ın çabuk oyun ve hızlı çıkış becerilerini, önde ve orta alanda baskı ile istediği noktaya çekti. Sosa'nın oyunun savunma tarafındaki mücadelesini göz önünde bulundurursak ne demek istediğimizi daha rahat anlatırız.
Ligin başı ve seyircisiz bir maç olmasına rağmen iki takımın oyun kalite düzeyleri, gol olmasa da tatmin etti. İki takım da bu kadrolarıyla gelişime daha da açık olduklarını teyit ettiler.

KONYA-BEŞİKTAŞ

Bu skoru izah edemezler!
Bu mağlubiyeti teknik, taktik ve sistemle açıklamak mümkün değil... Hangi sistemle, hangi 11'le, hangi taktikle oynarsanız oynayın futbolun olmazsa olmazı coşkudur, istektir, motivasyondur... Bunlar yoksahiçbir zaman sonuç elde edemezsiniz. Beşiktaş, oyunun ilk yarısında rakibinin oyun düzenine uydu, tempoyu yükseltemedi, kendi olması gereken düşüncesini de sahaya yansıtamadı. Yediği golden sonra da büyük takım reaksiyonunu gösteremedi.
İkinci yarı yapılan Aboubakar hamlesi, izleyenleri heyecanlandırdı. Oynadığı bölüm içinde de skora rağmen, "Ben yine Beşiktaş adına güzel işler yapacağım" mesajı verdi ama takımın geri kalanı buna uyum sağlayamayınca hezimet geldi. Oyun; kötü olabilir, takım; isteksiz de olabilir, taktik anlamda istediklerinizi de sahaya yansıtamayabilirsiniz bunlar bir tarafa, takımın savunma güvenliği başka tarafadır... Gol atamayabilirsin, kazanacak golü bulamayabilirsin ama savunmada bu kadar bireysel hata yapılmaz. Çok uzun yıllardır Beşiktaş'ın bireysel anlamda bu kadar çok hata yaptığı bir maçı izlemedik. Vida'nın iki goldeki geri pas hataları, kornerden yenilen basit gol ve Kravets'in attığı golde Welinton'un kademe hatası Beşiktaş'ı hüsranla karşı karşıya bıraktı. Gökhan Töre'nin, Mensah'ın ve Aboubakar'ın heyecanı, Beşiktaş'tan kafaca ve ruhen kopmuş Vida, Ljajic, Welinton, Larin ve Boyd'un hatalarını telafi etmeye yetmedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA