Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ GÜLTİKEN

Turu atan değil tutan getirdi

Tüm dünyada kupa maçları her zaman büyük sürprizler barındırır. Bunun birçok örneğini hem ligimizde hem de başka ülkelerde görüyoruz. Bu turdaki takımlara baktığımızda da ne demek isteğimizi daha açık bir şekilde görebiliriz. Bunun en önemli sebebi de motivasyondur. Lig maçlarına gösterilen önem kupa maçlarında bir vites küçültülür. Bu vites küçülmesi de ismi ne olursa olsun her takımı zorlar. Beşiktaş 4 gün evvel 10 kişi ile büyük bir üstünlükle yendiği rakibine karşı buna benzer bir akşam yaşadı. Ama her şeye rağmen hata yapmadı ve turu geçti. Maç içerisinde yakalanan çok net pozisyonlar var. Rosier, Atiba, N'Koudou ve Larin ile değerlendirilemedi. Olmayınca da hem oyuncuların hem de teknik adamların hiçbir zaman tercih etmediği bir noktaya gitti. Ve uzadı.

Bu köşe yazısını aşağıdaki linke tıklayarak sesli bir şekilde dinleyebilirsiniz

Bu maç sıklığında arzu edilen bir şey değil ama dün akşam böyle oldu. Oyuncular kendi işlerini mesaiye bıraktılar. Penaltılarla da olsa turu geçmek önemliydi. Ve Beşiktaş oyun olarak değil ama skor olarak zorlansa da istediğini aldı. İstediğini alırken, bu sefer atanlar değil ama tutan maçı getirdi. Utku'nun ilk penaltıda yaptığı kurtarış penaltıların dengesini değiştirirken, turu takımına getirdi. F.Bahçe ve G.Saray'ın elendiği Trabzonspor'un olmadığı bir yarı finale atılan adım Beşiktaş için daha büyük motivasyonlar yaratacaktır. Şu anda kupanın hepsini olmasa da %25'ine sahip bir takım olarak bir sonraki turun daha büyük bir motivasyon yaratacağı şüphe götürmez.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA