Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Tek fark Mourinho!

Beklemediğimiz veya ummadığımız ne vardı Madrid'te? Hiç birimiz Galatasaray'ın tek kale yapmasını ummuyordu elbette. Ama öncelikle savaşan, agresif bir takım görmek hedefti. Real Madrid'in gücü, kalitesi veya potansiyeli, zaten maçı kağıt üstünde kazandırmıştı kendilerine. Bu noktada İstanbul'daki ikinci etaba avantajlı gelmenin hesapları yapılacaktı. Bu da; ya bir golden geçiyordu, ya da beraberlikten.
Sahadaki planlar içinde ne kaleyi 'sıfırda' tutmak adına ekstra bir tedbir vardı, ne de zaten kendini kazanmış hisseden hatta hissettirilen rakibe sürpriz planlanmıştı. Son 11'in değişmemesi değil gözümüze batan. Aynı 11'in, aynı görevlerle sahaya çıkması merakımız. Maç öncesi 'pes' eden demeçlerin şaşırtmaca, aldatmaca olduğunu tahmin ederken, aslında çaresizliğin ifadesi olduğunu da anlamış olduk.

KALECİ DE YOKTU YILDIZLAR DA

Agresiflikti beklentimiz dedik. Böylesine önemli bir takıma karşı, üstelik deplasmanda tutunabilmenizin yollarından bir tanesi "temaslı" oynamak. Böylesine değerli oyuncuların canlarının acıyabileceği hissini yaratmak gerekirdi. Tercih edilmedi. Drogba ilk pas tercihi yapılıp, pozisyon başlangıç noktası yapılabilirdi. Çünkü yıldız oyuncu top saklama özelliği olan kadrodaki tek forvet. Bu planı da hissedemedik.
Olmazları, "olur" yapacak bir isteğin veya ruh halinin peşine düşmek de çok mümkün olmadı 90 dakika boyunca. Bu kaderi kabul etmek gibiydi. Baş kaldırı veya büyük lokma mesajları da veremedi oyuncularımız. Bu tip maçlarda hep kalecilerle büyüdük. Muslera yok hafızamızda. Büyük oyuncuların farkı ile yürüdük. Drogba veya Sneijder da iz bırakmadı. Sadece maçı oturarak seyreden Mourinho vardı dikkat çeken. Portekizli 'dostum' dediği Terim'e karşı o meşhur kazanma hırsını göstermedi kimseye. Yarattığımız tek "Türk işi farklılık" buydu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA