Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Tecrübe-tercüme!

Tabelanın gerçekleri söylemediğini en iyi bilmesi gerekenler; İsmail Kartal ile Aziz Yıldırım olmalıydı. Çünkü son haftalarda puan kaybettikleri tüm maçları çok iyi oynadıklarını, onlarca gol pozisyonuna girdiklerini, futbol şansının yanlarında olmadığını söyleyen onlardı.
Adınız ne olursa olsun, orta sahanız kadar iyisinizdir. Bunu yazmaktan da, söylemekten de bıkmam. Fenerbahçe orta sahası, Emre-Topal-Meireles üçlüsüyle oyuna hükmeder, topu tutar-kapar ve atağa yönlendirir. Ve bu üçlünün aksadığı dönemde, takımın temposunu, şeklini, etkinliği yükselten oyuncu Alper Potuk oldu. Topu geveleyen Moussa Sow'un yerine rol almaya başladı ve birden bire takım performansını da tabelayı da değiştirdi. Her şeyden öte ilk yarıdaki Beşiktaş galibiyetinin mimarıydı Alper. Bu derbi öncesinde, sakatlıktan dönmüşken, sadece bu geçmişiyle on biri hak ediyordu. Ama tabelaya inanan bir kenar yönetim, Fenerbahçe'nin bu sezondaki ince ayarlarını hala kavrayamamış halde, geçmiş puan kayıplarının kahramanlarını (Sow, Emenike başta) kalbini kırmamayı "denge unsuru" olarak kabul ediyor.

ŞANSINI KENDİN YARATIRSIN
Çıkana kadar takımının en çok koşan oyuncusu Diego... Emre ile birlikte topu da paylaşamıyorlar, oyun aklını da. Birlikte olmuyor. Ama dünkü performansta O'nun kalması, Emre'nin çıkması gerekiyordu.
Galatasaray derbisinin müthişlerinin, bu maçı kazanılmış sayacak kadar sahadan uzak kalmalarının da altı çizilmeli. Beraberlik golüne kadar pozisyonsuz geçilmesi Mesut Bakkal'ın rakibi daha iyi çalışıp, ekibini doğru hazırladığını gösteriyor.
İsmail Kartal futbol şansı diliyordu Galatasaray maçı sonrasında. Herkes veya her takım şansını kendi yaratır. Bunun tercümesini Mesut Bakkal ve oyuncuları çok güzel yaptılar, bilmesi gerekenlere veya bildiğini sananlara...

En yüksek not 8
El Kabir

En düşük not 5
Moussa Sow

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA