Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Genetik kodlar!

Böyle maçların kalitesini tartışmak yersiz. Kazanmak zorunda olan takımın, sonuç için formül yaratmasını, rakibin ise bunu bozup, kendi pususuna yatmasını izlemeyi bekleriz. Galatasaray'ın tek gollü galibiyetlerin rüzgarı ile şişirdiği yelken ile dalgalarda seyir etmesini izlerken, takipçilerinin "vazgeçmeyen" karakterlerini ortaya koyması da; neden-sonuç denkleminin parçası.
Başkanının para vererek oynattığını iddia ettiği oyunculardan oluşan Fenerbahçe takımının, böylesine kritik bir maçı gol pozisyonsuz bitirmesinin nedenini soruşturmuyoruz bile.
Kendini her şey sanan adam, soyunma odalarında boy gösterip; parmağını sallayarak da takımının kazanacağına inanıyor. Para veriyor olmuyor, bağırıyor olmuyor, iniyor- çıkıyor olmuyor... Neden olmuyor? O sallanan parmak, görev süresindeki dokuzuncu Galatasaray şampiyonluğunu işaret edecekken, kaptan Emre Belözoğlu "devam" komutunu veren şutu çekti. Maç boyunca tek pozisyonu olmayan, tek tehlike yaratamayan, maçı yaşayamadığı gibi, "Benim hakkım" denebilecek bir hedef de ortaya koyamayan bir takım vardı Mersin'de...
Rakibin direkten dönen iki topunu, Volkan'ın net kurtarışını yazabiliriz de, Moussa Sow'un santrafor olduğu takımın kaleciyi zorlamış bir plasesini bile söyleyemiyoruz... Ta ki...Mersin 40 dakika 10 kişi oynayana kadar, yine not alamadık. Webo'yu oyuna almak zorunda kaldı İsmail Hoca... Meireles'i çıkardı. Forvet eksiltmiş rakibi varken, kararı niye Alves için kullanmamış. Topal'ı tandem'e alıp, Meireles'in alan hakimiyetini kullanıp, neden Webo'yu kullanmamış.
Bu soruların cevabını verdiğinizde, geçen sene bu zamanlarda neden Fenerbahçe'nin şampiyonluğunu ilan edip, kutlamalar tertiplediğini, bugünü açıklayabilirsiniz zaten.
Aykut Kocaman ve Ersun Yanal'ın takıma işlediği genetik kodlar, son dakikaların kaderi oluyor aslında. Ne Aziz Yıldırım'ın verdiği paralar bunu yapabilir, ne de İsmail Kartal'ın ağabey karakteri. Vazgeçmemek, son söz hakkını korumak, tribünlerin bu oyunculara verdiği replik.
Hikaye bitmedi, final gelmedi. Bu ligin ağabeyi mahallesinde oynayacağı iki maça bıraktı galiba sözlerini. Bakalım bitiş tiradında hangi kelimeleri rollendireceğiz?

En yüksek not 7
Emre


En düşük not 5
Caner


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA