Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Terim değişti

Oğuz Çetin ile TRTSpor'daki Derece programında sohbet ediyoruz. Fransa'ya gidiş bileti ile sonuçlanan grup etabını değerlendirirken, bir konunun altını çizdi; "Fatih Terim ne zaman ki taktik tercihini değiştirdi, bizim yolumuz açıldı" dedi.
Deplasmandaki Hollanda maçı hariç, Konya'daki 1-1'lik Letonya maçına kadar, hep önde oynamak isteyen, bir an önce gol peşine düşen aceleci oyun yerine, kalabalık orta saha ile rakibe pozisyon vermeyip, oyunu tutan anlayışı tercih etti. Öne koşu yapmak yerine kontrolü tercih eden kadro, kalan üç maçını da gol yemeden kazandı.
7 yıl milli takımlarda görev yapan, bunun 4 senesini de Fatih Hoca ile geçiren Oğuz Çetin'in ilginç bir tespiti daha oldu. Fatih Terim'i "yarışmacı" hocalar arasında "en iyi" olarak belirleyen Çetin, "İlgisini sadece A Milli Takım'da tutarsa daha da başarılı olacaktır. Grubun ilk maçlarındaki şokların nedeni de bu. Kafasında o kadar çok şey var ve o kadar çok işle uğraşıyordu ki, takıma yüzde yüz kendini veremedi" diye konuştu.
Terim'in ekibine baktığımızda O'na bir şeyler söylemek yerine "Ne diyecek" diye ağzına bakanların çoğunlukta olduğunu söylememiz yanlış olmaz. Her işi de Fatih Terim yapamaz. Buradaki hiyerarşinin yeniden belirlenmesi gerektiği kaçınılmaz. Oğuz Çetin haklı...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA