Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Başkanı değil; sahibi

Yıldırım’ın ‘Kızdırmasınlar, bırakmam’ demesi ve konuşma, malumun tekrarıydı. Biz de farklı düşünmüyorduk... Aziz Yıldırım, Fenerbahçe’nin başkanı değil ‘sahibi’dir.”

Aziz Yıldırım'ın basın toplantısı yapacağı açıklandığında, daha Mersin maçı oynanmamış, futbolculara ve yönetime veya Vitor Pereira'ya karşı protestolar yapılmamıştı. Ersun Yanal tezahüratları da yoktu. Dolayısı ile dün yapılan toplantının konusu başkaydı, öğrenemedik. Teknik adamlarını gönderirken, "Fenerbahçe için ikincilik başarısızlıktır" diyen Aziz Yıldırım'ın, "Şampiyonluklar önemli değil" vurgusunu yapması da ilginç. Bunun arkasından kadın ve erkek basketbol takımlarının başarılarını ve şampiyonluk hedeflerini vurgulaması da önceki sözlerinin tekzibi.

MALUMUN TEKRARIDIR
"Yapamadım" dememek adına hamaset ve hedef saptırma ile geçen bir konuşma izledik. Ön sıraya dizilen yönetim ve kulüp üyeleri de O'nu alkışladılar. Ama TV'lerden izleyenlerin 81 dakika sonra açık açık anladıkları tek şey, Aziz Yıldırım varken, Ersun Yanal ve Aykut Kocaman'ın Fenerbahçe'nin başına geçemeyeceği idi. Benim için geçen konuşma, malumun tekrarı idi. Aziz Yıldırım Fenerbahçe'nin başkanı değil "sahibi"dir. "Ben" ile başlayıp – biten her karar konuşması, ortada kulübü yöneten bir yönetimin olmadığının da kanıtıdır. "İstediğim sürece kalırım. Aday olursam, kazanırım" demesi de kongre üyelerinin aslında yeterli miktarının kendisine biat ettiğinin göstergesidir. Bu konuda söyledikleri de doğrudur. "Kızdırmasınlar, bırakmam" demesi, aslında devam edeceğinin sinyali olarak da algılanabilir. Biz de farklı düşünmüyorduk zaten.

TROLLERİN YALANI
Kulüpler Birliği'nin, Cumhurbaşkanımız'ı ziyaretinde Aziz Yıldırım yoktu. Twitter'deki sözcüler, başkanlarına "şirin gözükelim" derken, aslında yalancılık yapmışlar, insanları aldatmışlar. "Yargıtay'ın kararını etkilememek için duruş gösterdi" diye satırlarca yazdılar. Ne manalı ve asil bir davranış olduğu tartışıldı. Aslında, hapisteyken kendisini ziyarete gelmedikleri için kulüpler Birliği'nin organizasyonuna katılmıyormuş Aziz Yıldırım. Kendisi böyle söyledi. Yaranmak isteyenler, yalancı çıktı.

DÜĞÜMÜ DERBİLER ÇÖZER
Hem Fenerbahçe'nin hem de Beşiktaş'ın kalan maçlarını kazanması garanti değil. Zor rakipler ile oynayacaklar, zor deplasmanları var. Ama iki hafta geçip, 32'ye gelindiğinde derbi haftası yaşanacak. Beşiktaş, TT Arena'da Galatasaray, Fenerbahçe'de, Fatih Terim Stadı'nda Başakşehir ile oynayacak. Bu 90 dakikalar bittiğinde sezonun şampiyonu da belli olur. Belki de bizim erteleme maçının tarihi belli olmadan Fenerbahçe için öngördüğümüz TT Arena'daki şampiyonluk turu, Beşiktaş'a nasip olabilir. Belki de Galatasaray puan alır, Fenerbahçe'nin günleri başlar.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA