Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Tam yetkili bir menajer şart

* Ne teknik direktörün ne de Aziz Yıldırım'ın futbola bakışı çağa uygun... Birisi bilime inanmıyor, diğeri ise sadece paraya inanıyor.
* Kupa finali sonrası "Pereira'yı gönderemeyiz, UEFA şartları" dendi... Eğer imkan kalmadıysa çözüm, şartları değiştirmektir.
* Fenerbahçe'nin karakterinin hücum oynamak olduğu Pereira'ya anlatılır, anlamazsa 'Sen çekil bakalım kenara' denir.

Ne yazık ki, ne hocanın ne de Aziz Yıldırım'ın futbola bakış anlayışı, çağa uygun... Birisi bilime inanmıyor, ötekisi sadece paraya inanıyor. En iyi dönemlerin planlama ile yapıldığını sürekli öteleyip, zannediyorlar ki prim miktarı arttıkça, takım kazanmaya devam edecek. Ve yine ne yazık ki, futbolu böyle organize etmeye çalışan bir yönetim bakışı ile hangi teknik adamı getirirseniz, getirin, önünde-sonunda başkan soyunma odasına inecektir.

ALARM ERKEN ÇALIYOR
Daha Topuk Yaylası'na gitmeden, Fenerbahçe'nin sağlıkla ilgili profesyonelleri, kuvvet testi konusunda ısrarcı oldu. Pereira'yı ancak bir yöneticinin (muhtemelen Ali Yıldırım) araya girmesi ile ikna eder gibi oldular. Ama yine oyunculara bu ölçümleri yaptırtmadı. Bunlar ne işe yarayacaktı? Geçen sezon şampiyonluk yaşayan Beşiktaş'ın 15, senin takımının ise 50'ye yakın sakatlık yaşadığı ortadayken, bunu önlemeyecekti. Futbolcular sakatlığı önleyici özel antrenmanlar ile sezonu minimum sorun ile geçireceklerdi. Bu sene, önce Mehmet Topal, sonra da Kjaer'in kasık sakatlıklarıyla başladı. Alarmlar erken çalıyor.

ŞARTLAR DEĞİŞMEDİ...
Aziz Yıldırım, Galatasaray'a kaybedilen kupa finalinden sonra "Pereira'yı gönderemeyiz. UEFA şartları var" dedi. "Devam" kararını böyle açıkladı, taraftarın tepkisine rağmen "elim-kolum bağlı" dedi bir yerde. Bunun üzerine, "cebinizden verin, gönderin" diye yönetime bir sorumluluk yüklemeye çalıştım. Aykut Kocaman'ı, Ersun Yanal'ı bir kalemde yok eden bu yönetim aklı, bu kez faturayı kendilerine kesmeliydiler. Yapmadılar. Şimdi 26 Mayıs'taki şartlar değişmediğine göre, hocanın işine nasıl son verecekler. Üstelik kulübeyi telefonla arayıp, istediklerini yaptırdıkları genç bir teknik adamı göndermek isteyecekler mi?

PEKİ ÇÖZÜMÜ NEDİR?
Böyle bir çıkmaza girdiyseniz, geleceğe Pereira ile umutlu bakma imkanınız kalmadıysa, çözüm şartları değiştirmektir. Aziz Yıldırım, sezon planlamasını ve doğru oyun sistemini, Portekizli'ye uygulatacak "tam yetkili teknik menajer" getirmek zorunda. Bunu daha önce yaşamış kadroya da sahip aslında. Sadece altyapının başındaki Müjdat Yetkiner değil, milli takımlarda yıllarca görev yapan Oğuz Çetin ve hatta Ümit Özat, Rıdvan Dilmen gibi isimlerle doğru şekillendirmeyi yapabilirler. Fenerbahçe'nin karakterinin hücum oynamak olduğu, saha düzeninin ve taktik yapılanmanın böyle organize edilmesi gerektiği, kritik maçların analizinin ve aklının ezber oyunlarla yapılamayacağı Pereira'ya anlatılır. Anlamazsa, "şöyle çekil bakalım kenara" denir ve işlem tamamlanır. Elbette bu yine geçici çözüm olur. Birisi soyunma odasına girdiğinde veya yedek kalan yıldızın kaprisine yenildiğinde, her şey sıfırlanır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA