Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Yol yakınken...

Şampiyonluk bu görüntüde uzak hedef, taraftarı ve kamuoyunu etrafında toplayacak vizyon gerekiyor

İki sezon başı hazırlığını, daha da kötüsü oyun felsefesini bir çapsıza emanet ettikten sonra, Fenerbahçe'nin en az beş yıl geriye gittiğini çokça belirttik. Ve bu erozyonu tamir edip, normale döndürecek vakit ve kadro şu anda yok.
Dün görüldü ki; Advocaat da bu çaresizlik içinde akıl yerine, çok forvet-çok pozisyon kolaylığına düşen, klasik bir tribün hocası. O'nu bize sistem hocası veya oyuna akıl koyan olarak anlatan klişeler de eskinin hikayeleri.
Advocaat, zamansızlığını deneme-yanılma yoluyla gidermeye, maçı da kadere bırakacak kadar yabancı takıma. Yeniler elbette katkı sağlaması için transfer edildiler. Ama milli takıma gidenler nedeniyle takımın neredeyse tamamı yokken, bu oyuncular hiç birlikte olmamışken, hepsini birden on bire yazmak, aslında tribüne oynamak. Salih konusundaki analizi çok doğru. Ama bu kadroda Salih dışında "pas aklı" olan oyuncu da yok. Hem Alper'in pozisyonunu hem de ayrılamadığı oyuncusu Lens'inkini, onlardan çok daha iyi oynar ve verimli geçirebilirdi. Olabilir, maça bu akıl ile başlarsın. Ama santrforunun şutsuz bitirdiği ilk 45 sonrasındaki hamle, ikinci santrfor olmamalı. Ya da o'nunla birlikte, ceza alanına top atacak olmalıydı.
Ne olursa olsun, Fenerbahçe kadrosu bu oyundan daha iyisini ve kalitelisini oynayacak güçte. Volkan Şen'in hamleleri, çizgiden veya direkten dönen toplar akıllara gelebilir. Bahsettiğimiz, takımın bütünlüğünde ürettiği. Yoksa bir frikik, bir yan top ile galip de gelinebilirdi.
Bu maç takımın güven yenilemesi, taraftar ile tekrar el sıkışması, kalan maçlara taze bir moral ile devam edilmesini sağlayabilirdi. Olmadı, olacak ışığını da vermedi.
Bursaspor'un maçı dolu yaşaması, kaleci Harun'un müthiş performansı da görmemezlikten gelinmemeli. Kazanmak için tek fırsatı iyi değerlendirdiler ve bunu korumayı da başardılar. Kadıköy'de, böylesine bir baskıda dik durmayı başarmak ve yüzde yüz ile oynamak önemliydi. Bir gün önce Aziz Yıldırım'ın vazgeçip, bedavaya Beşiktaş'a gönderdiği Caner ve Gökhan'ı izleyip, dün de aldıklarına baktığımızda Fenerbahçe adına çok umutlu olmak mümkün değil. Kısa vadede yapılması gereken yeni bir yol haritası oluşturmaktır. Şampiyonluk bu görüntüde uzak hedef, taraftarı ve kamuoyunu etrafında toplayacak vizyon gerekiyor. Bu dibe vuruşu, yukarı çıkmak için kullanmak gerekiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA