Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Penaltı kararı yanlış

F.Bahçe'nin ilk golünde Cüneyt Çakır atışı tekrarlattı. Çakır'ın kararı hakkında ne düşünüyorsunuz?
Fenerbahçe'nin ilk golünde Alex düdükten önce topa vurdu diye serbest vuruş tekrar edildi. Ama bu pozisyon soldan taca çıkarken hakem Cüneyt Çakır atışı tekrar ettirdi ve atış gol oldu. Bu hareket hakem mantığında çok ciddi bir hatadır. Zira her oyuncu düdüğü beklemek zorunda ama topa vurulduğunda top aktif bölgeye gidiyorsa bence tekrar etmenin mantığı yok.
G.Saray'ın ikinci golü öncesinde Fenerbahçeli futbolcular Kuyt'a faul yapıldığını iddia etti. Siz pozisyonu nasıl değerlendireceksiniz?
G.Saray'ın ikinci golü öncesi Kuyt'a yapılan hareket bence faul değil. Zira Eboue'nin nizami bir şarjı var ve Kuyt yerde kalıyor. Devamında da Galatasaray'ın golü geliyor. Böyle pozisyonlar maç içinde bolca yaşanır. Dün de yaşandı.
F.Bahçe'nin 2-2'yi yakaladığı pozisyonda Galatasaraylı futbolcular uzun süre Cüneyt Çakır'a itiraz etti. Sizce pozisyonu yaratan Cristian'ın topa elle müdahalesi söz konusu mu?
Fenerbahçe'nin attığı ikinci gol öncesi top Cristian'ın eline çarpıyor. Ama adı üzerinde kasıtlı bir durum yok, çarpma var. Topa ıska geçen Cristian istemeden topa dokunuyor. Vurduğu topta da Kuyt'ın golü geliyor. Burada da ofsayt yok zira defans ofsaytı bozuyor.
Engin Baytar'ın kırmızı kartı doğru mu?
Engin Baytar'ın yaptığı hareket son derece saygısızca. Zaten maçın başından beri Engin'den çok dengesiz hareketler gördük. Kırmızı kartı gördükten sonra da hakem Cüneyt Çakır'a saldırması kabul edilebilir ve affedilebilir gibi değil.
Penaltı kararı sizce doğru mu?
G.Saray'ın 3. golünü attığı penaltı kesinlikle yanlış bir karar. Kaldı ki penaltıyı Çakır değil çizgi hakemi verdi. Caner hamlesini yapıyor, Umut'un sağ ayağının hemen arkasına yere basıyor ve bu arada Umut yavaş yavaş havalanmaya başlıyor. Umut penaltıyı hakemlere yedirmiş.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA