Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Defansa dikkat

Fenerbahçe, dün gece 1 puanı son dakikalarda kurtardı. Cristian da kaçırdı; Kayserispor da... Ama maç asla Fenerbahçe'nin hakkı değildi. Aykut Kocaman'ın Fenerbahçe'nin yediği gole ve öncesine çok dikkat etmesi lazım. Maç 0-0 iken ve bitime 10 dakika kalmışken Fenerbahçe manasız ve gereksiz riskler aldı. Önce dörde üç yakalandılar; Kayserispor atamadı. Ama hemen bir dakika sonrasında Bobo golü buldu.
Dün gece o dakikaya kadar mükemmel oynamış Volkan'ın golde hatası var. Tıpkı Kuyt'ın attığı golde Kayserispor kalecisi Ertuğrul gibi... Bobo topla ilerleyip şuta hazırlanırken Volkan birden geri geri adımlayarak kalesine dönmeye çalıştı. Geri geri giden kaleci dezavantajlıdır. Ve Bobo da çok iyi vurduğu için Volkan iyi atlayamadı.
Fenerbahçe şimdiye kadar oynadığı maçlarda bireysel yeteneklerle başarılı oluyordu. Bunların başında da Sow vardı. Her maç Sow kurtaramaz. Dün geceki kurtarıcı Cristian olmalıydı ama o da öylesine net iki gol kaçırdı ki; inanılır gibi değil.
İkinci yarı Fenerbahçe yine önemli pozisyonlar verdi. Volkan'ın ilk yarıda çıkardığı Bobo'nun birkaç metreden kafa vuruşu ya da ikinci yarı yine birkaç metreden kurtardığı pozisyonlardan biri gol olsa Fenerbahçe için her şey çok daha zor olacaktı. Dün Kayserispor daha fazla olmak üzere iki takım da çok fazla gol kaçırdı. Ama Fenerbahçe'nin dikkat etmesi gereken defansif olarak çok boşluk verdiğidir.
Kayserispor, genç, koşan ve diri bir takım. Prosinecki'nin elinin olumlu değdiğini düşünüyorum. Bu sezon ne olur bilinmez ama bu takım gelecek sezon çok daha iyi yerlere gelebilir.
Ve Tolga Özkalfa... Ben onu da dün geceki yönetiminden dolayı tebrik ederim. Belki Mehmet Topal'a gösterdiği sarı kart, kırmızı olur mu, olmaz mı diye tartışılır ama oyun genelinde son derece objektif ve doğru kararlar verdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA