Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Terim olsa Florya'ya giremezlerdi

Bazı ultrAslan mensuplarının Florya'ya gidip ültimatom vermesi kabul edilemez

G.Saraylı taraftarların, Florya'ya giderek idmanda takımla görüşmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?
Meydanı boş bulursa insanlar çok şey yapabilir. Taraftarın ya da diğer bir deyişle ultrAslan'a mensup bazı gençlerin Florya'ya gidip oyuncularla konuşması, onlara bir nevi ültimatom vermesi kabul edilemez. Fatih Terim olsaydı bunlar yaşanmaz, Florya'ya giremezlerdi. Bu kabul edilemez tablonun müsebbibi G.Saray yönetimidir. Böyle bir şeye izin vermemeliydiler. "Ne var canım bunda, taraftar demokratik hakkını kullanıyor" derseniz bu yaklaşım da kabul edilemez. Bu tip ültimatomlar, futbolcular üzerinde korku ve baskı yaratır.

Mancini'nin yaklaşımı intihardır

G.Saray'da henüz sistemini oturtamayan Mancini'nin saha içi arayışları hakkındaki yorumunuz nedir?
Mancini, kendisinin de dediği gibi bir sihirbaz değil. Ama elinde Türkiye şartları ve Süper Lig için mükemmel bir kadro var. F.Bahçe ve G.Saray kadro olarak rakiplerinden uzak ara öndeler. Ama G.saray'da işler hala iyi gitmiyor. Burak'tan istediği gibi yararlanamıyor, takım savunmasını iyi yapamıyor. Çok kolay goller yiyip amatörce gol pozisyonları veriyorlar. Mancini'yi eleştirmek için hep erken dedik ama artık yavaş yavaş Mancini de eleştiri potasına girmek zorunda. Zira haftalar geçti.

SANIRIM CİTY'LE KARIŞTIRIYOR

Ama Mancini şimdi tutturmuş "Oyuncuya ihtiyacım var" diyor. Üstelik "Sneijder ve Drogba gibi deneyimli birkaç isim daha lazım" diyor. Bu yaklaşım intihardır. G.Saray'ın bunu taşıyacak ne gücü var ne de camianın böyle bir şeye tahammülü olabilir. Mancini sanırım G.Saray'ı Arap şeyhlerinin sahibi olduğu Manchester City ile karıştırıyor.

Drogba ve penaltı çıkmazı!

Drogba için "G.Saray'ı çiftliğe çevirdi" yorumlarına katılıyor musunuz? Drogba, G.Saray'da derebeyliğini ilan etti. Birkaç gündür futbol istatistiklerini inceliyorum; Fildişili G.Saray'da lig maçlarında iki defa penaltı kullanmış. İkisi de oyunun son dakikalarında. İkisinde de topu zorla alıp penaltı noktasına dikmiş. İkisini de kaçırmış, ikisini de üstten auta atmış. Penaltı ve Drogba ilişkisini incelediğimizde çok ama çok tuhaf, anlaşılamaz istatistikler çıkıyor. Drogba Chelsea'de oynarken Barcelona'ya karşı Nou Camp'taki maçta Messi'ye penaltı yaptırdı. Hemen bir sonraki maçta yani Bayern Mürnih'le oynanan Şampiyonlar Ligi finalinde de Schweinsteiger'e yine penaltı yaptırdı. Çok tuhaftır Nou Camp'ta penaltıyı kullanan Messi ile finalde penaltıyı kullanan Ribery penaltıları kaçırdı. Drogba'nın kaçırdığı penaltıları üstten auta vurduğu ortaya çıkıyor. Üstelik son dakikalarda. 30 yılını futbola vermiş bendeniz bu durumu anlayamıyorum.

Bu tablo Yanal'ın eseri


Ersun Yanal'ın F.Bahçesi, rekora doğru koşuyor. F.Bahçe'nin bu performansı rakiplerini nasıl etkiliyor?
F.Bahçe topladığı puan ve ortaya koyduğu futbolla göz dolduruyor. Puan olarak baktığımızda bu başlangıç en iyilerinden biri. Bu başarının baş mimarı Ersun Yanal'dır. Tersi olsaydı ilk kellesi istenecek kişi de Ersun Yanal olacağına göre başarıda da aslan payı onun olmalıdır. Üstelik F.Bahçe'nin puan kaybetmeden yoluna devam etmesi rakiplerini de olumsuz yönde etkiliyor. Son saniyelerde gelen gollerle kazanmaları rakipleri üzerindeki baskıyı, üzüntüyü ve moral bozukluğunu daha da artırıyor. Ama "F.Bahçe son dakikalarda maç kazanıyor" derken hakkını da teslim edelim. Genelde bir takım için "Son dakikada maç kazanıyor" demek futbol şansının yanında olması manasına gelir. Ama F.Bahçe'nin son dakikalarda kazandığı maçlara baktığımızda, iyi futbol ortaya koymuş, çok gol kaçırmış ama son saniyelerde maçı almayı bilmiş.

Beşiktaş Fernandes'i elinde tutmak zorunda

Torku Konyaspor maçını tek devrede bitiren Beşiktaş'ı nasıl buldunuz?
Beşiktaş genç, dinamik, disiplinli ve sevimli bir takım. Ama üç farkı bulduktan sonra Torku Konya gibi bir takım karşısında verdiği pozisyonlar çok fazla. Bu da oyuncu kalitesi ve deneyimsizlikten kaynaklanıyor.
Beşiktaş'ta Fernandes'in sözleşmesi tartışılırken, sizce Oğuzhan'ın hakkı mı yeniyor?
Oğuzhan tabii ki hakkını almalıdır ama Beşiktaş ne yapıp edip Fernandes'i elinde tutmak zorunda. Maddi ve manevi her türlü fedakarlığı yapacaklarına da inanıyorum.

Beşiktaş, G.Saray'ın yolunda ilerliyor!

Derbi görüşünüz nedir?
Derbilerde skoru önceden kestirmek mümkün değil. Ama kağıt üzerinde baktığımızda F.Bahçe mutlak favori. Üstelik Beşiktaş da Kadıköy'de G.Saray'ın yolunda ilerliyor. Tablo böyle olunca da form durumu ve seyirciyle F.Bahçe maça çok avantajlı çıkıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA