Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

MHK kitaptan üstün değil!

Kasımpaşa-Beşiktaş maçının akıbeti hala açıklanmadı. Sizce olay soğultulmaya mı çalışılıyor?
Olayın bir kural hatası olduğu çok açık. Ama gerek federasyon gerekse Merkez Hakem Kurulu maçı bir türlü tekrar ettirmiyorlar. Bunun birkaç nedeni olabilir... İlki hakemlerini korumak ve buldukları kılıfa hakemi çekerek olayı meşrulaştırmak istiyorlar. Diğer bir unsur da Kasımpaşa'nın lobisi... Kasımpaşa'nın arkasında çok güçlü bir medya bulunuyor. Onların da bu olayı kural hatasından çıkartıp bir hakem hatasına sokma gayretleri var. İddia ediyorum eğer bu kural hatası Kasımpaşa-Beşiktaş maçında değil de Beşiktaş-Elazığspor maçında yaşansaydı maçın tekrar kararı çoktan açıklanmıştı.

MHK'nin yaşanan olayı hakem hocası Uilenberg'e danışmasını nasıl yorumluyorsunuz?
Bunun için kimseye danışmaya gerek yok. Kurallar çok açık. Top oyundayken elinde tuttuğun ikinci topu (ki burada cisim konumunda) oyundaki topa çarptırırsan bu elin uzantısı sayılır ve penaltı olur. Uilenberg'e neyi danışacaksınız? Ne Uilenberg ne de MHK uluslararası oyun kitabı kurallarının üzerinde değildirler. Ama kıvırmak isteniyorsa (ki öyle oldu) "Hakem ikinci topu gördüğünde oyunu durdurdu" deyiverirsiniz ve kılıfına uydurursunuz.

MANCİNİ'Yİ ANLAMAYA BAŞLADILAR
Trabzonspor karşısındaki iyi futbolu da düşünürsek Mancini, G.Saray'da taşları yerine oturtmaya başladı mı?
Mancini yavaş yavaş deneyimini, taktik anlayışını ve ciddiyetini oyunculara anlatmaya başladı diyebiliriz. Juventus ve Trabzonspor karşılaşmaları G.Saray için kırılma maçlarıydı. Juventus maçını kazandılar, dev bir hamleyle Devler Ligi'nde devam ediyorlar. F.Bahçe'nin kaybettiği hafta Trabzonspor gibi bir rakibi yenmekle kalmayıp, F.Bahçe'yle puan farkını kapattılar ve camiayı havaya soktular. Bu iki maçta Mancini'nin katkılarını göz ardı edemeyiz. Pek tabii ki Mancini'nin hocalığını tartışmak komik olur. Ama onun da G.Saray'a bir şeyler kattığını görmek G.Saraylıları mutlu ediyordur herhalde.

YILDIRIM VE AYDINUS FAKTÖRÜ!
Yıllarca üst seviyede hakemlik yaptınız. TV programınızda 11 puanlık farka müdahale edildiğini ima ettiniz. Bu kanaate nasıl vardınız?
Önce şunu söyleyeyim; Karabük-F.Bahçe maçının hakemi Bülent Yıldırım olmamalıydı. Çünkü şike sürecindeki Karabük-F.Bahçe maçını da Bülent Yıldırım yönetmiş ve dosyaya girmişti. Üstelik Yıldırım'ın o maçta çok ciddi hataları vardı. Fırat Aydınus değişik bir hakem. Aslında çok yetenekli ama kafasında bin tane tilki dolaşıyor. Benim iddiam şu; acaba Fırat Aydınus Karabük'te, Bülent Yıldırım da TT Arena'da maç yönetmiş olsalardı puan farkı 8 olur muydu? Ona emin değilim.

MİLLİ TAKIM KALESİ EMİN ELLERDE
Karabük-F.Bahçe maçında Volkan, G.Saray-Trabzon maçında Onur kalesinde devleşti. Büyük takımlarda kalecilerin bu kadar ön plana çıkması hakkında ne düşünüyorsunuz?
Eğer takımın kalecisi bir maçta devleşiyorsa aslında bu tablo o takım için iyi değildir. Zira bir kalecinin devleşmesi demek rakibin çok fazla pozisyon bulması demektir. Karabük de gerçekten tüm tarihinde bulmadığı kadar gol pozisyonu buldu. G.Saray-Trabzon maçında da Onur biraz vasat oynasa maç 5'lere 6'lara giderdi. Milli Takım kalesini hangisi korumalı? Tablo Milli takım'a çok yarıyor. Birbirinden formda, birbirinden yetenekli üstelik farklı yaş gruplarında en az 3 tane kalecimiz var. Volkan, Tolga ve Onur. Bugün Milli Takım'ın kalesine hangisi geçerse geçsin gözümüz arkada kalmaz. Volkan diğerlerine göre daha yaşlı. Demek ki önümüzdeki iki uluslararası turnuvada kaleci sıkıntısı çekmeyeceğiz. Bu tablo da Milli Takım için çok pozitif.

BEŞİKTAŞ İÇİN UMUT VAR
Beşiktaş 4 hafta sonra Elazığ karşısında kazandı. Siyah-beyazlılar devre arası takviyeleriyle iddialı konuma gelir mi?
Beşiktaş-Elazığ maçı kimseyi yanıltmasın. O gün seyrettiğim Elazığ 10 gol yemediyse şükretsin. Ama Beşiktaş için 3 puan önemliydi. Lige tutunmak, seyirciyi umutlandırmak ve sezonun ikinci yarısına daha moralli girebilmek açısındaha gerekli ve önemli bir galibiyetti. Beşiktaş'ın mutlak takviyeye ihtiyacı var. Almeida'nın alternatifi Mustafa Pektemek ama asla bir Almeida değil. Yaratıcı oyuncu eksikliği var. Beşiktaş birkaç takviyeyle sezonun ikinci yarısına umutla bakabilir.

FERNANDES'İ ORTAKÖY'DE İZLERİZ!
Fernandes'in gitmesi Beşiktaş için kazanç mı olur kayıp mı?
Tabiî ki kayıp olur. Hem teknik olarak kayıp olur hem de ciddi bir parasal hasar yaratır. Beşiktaş, Fernandes'le iplerini kopartmışsa hemen satsın ki bir şeyler kazanabilsin. Sezon sonuna kalırsa hem Fernandes bedelsiz gider hem de önümüzdeki 5 ay Fernandes'i sahalardan çok Ortaköy'deki barlarda izleriz.

F.BAHÇE EN KÖTÜ MAÇINI OYNADI
Karabük karşısında yokları oynayan F.Bahçe için "puan farkı rehavet yarattı" yorumu yapılabilir mi?
Birisi sezon başında F.Bahçe camiasına deseydi ki "Ligin 16 haftası geride kalmış yani neredeyse sezonun yarısı bitmiş ve en yakın rakibinden 8 puan önde olacaksın. 16 maçının 12'sini kazanacaksın. Ve üstelik ezeli rakibin G.Saray'ı da yenmiş olacaksın. Bu durumda herkes "Oh, ne güzel" derdi. Takımların zaman zaman kötü oynama hakları vardır. F.Bahçe de bence bu sezon Süper Lig'deki en kötü ve en çok pozisyon verdiği maçı oynadı. Ama bir futbol takımının buna hakkı vardır. Üstelik antrenman fizyolojisinde futbolcuların inişli çıkışlı dönemleri olur. Mühim olan bu iniş dönemlerini az hasarla geçirebilmek. Görünen o ki F.Bahçe fizik ve ruhi olarak bir inişe geçti ama devre arası da pekala imdada yetişebilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA