Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Cristian'ın kartı doğru

F.Bahçe sanki şampiyonluğu kaybetmek için her şeyi yapmaya başladı. Ligin en mütevazı takımlarından biri olan Elazığspor'a da puan kaybettiler. Üstelik biraz şanslı olmasalar İstanbul'a mağlup dönerlerdi. Şimdi puan farkı 4 ve bu tablo karşısında birçok futbolsever, lig yeniden başladı diyebilir.
F.Bahçe'de birçok oyuncu hız kesti. Orta saha sıradanlaştı. Ne hücum organizasyonunda varlar ne de rakipten top kapmada. Üstelik takım savunmalarına da hiçbir katkıları yok. İleride Emenike istediği topları alamıyor. Zira Cristian, Topal, Topuz gibi oyuncular topla kavga eder gibi oynuyorlar. F.Bahçe ilk 15 dakika dışında sahada yok. Bu dakikadan sonra Elazığ, oyunda dengeyi kurdu, devrenin son dakikasında da kontrataktan golü yakaladı. F.Bahçeli oyunculara sormak lazım, 'Böylesine bir kontratak golü yemek size yakışıyor mu?' Sonra da defans oyuncularına tek tek söylemek lazım, 'Üçünüz golü atan Onur'la baş edemediniz.'
İkinci yarı F.Bahçe yine topu ileri taşımada, pozisyon bulmada çok zorlandı. Ardından da Cristian'ın kırmızı kartı geldi. Bundan sonra F.Bahçe için büyük bir kabus olacaktı ki, şimdi bir puana yine de şükrediyorlardır. Ersun Yanal'ın oyuncu tercihlerini doğru bulmuyorum. Alper, Cristian gibi oyuncular aksadığında mutlaka kişisel yetenekleri daha iyi olan genç de olsa Salih denenmeliydi. Sonuçta F.Bahçe, elindeki kuşu kaçıran bir avcı gibi davranmaya devam ediyor.
Gelelim hakeme... Kim ne derse desin, fevkalade bir maç yönetti. Maçta çok kritik pozisyon vardı ama bence hemen hemen hepsinde doğru kararlar verdi. Cristian'a gösterilen kırmızı kart doğru. Ayağını kurtarmak bahanesiyle rakibine çifte atıyor. Emenike rakip karnına elini koyduğunda penaltı bekliyor ki devam kararı doğru. Ve aynı Emenike yine rakip ayağını koyduğunda zıplayıp kendini atıyor ve yine penaltı istiyor. Burada da karar doğru. F.Bahçe'nin yediği golde Mehmet Topal topu rakibinin üzerinden atlatmak isterken, top Elazığlı oyuncunun yapışık koluna gayri kasti çarpıyor. Buradaki devam kararı da doğru.
Sadece ilk yarıda Cristian kaleci ile çaprazdan karşı karşıya kaldığı pozisyonda topa vurmadan önce geriden gelen F.Bahçeli, ceza alanının hemen dışında rakibi tarafından itiliyor. Kitabi olarak baktığımızda bu pozisyon faul ama fiiliyatta böyle faulleri hakemler pek vermiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA