Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

İstifanın sırrı Riva’da

FUTBOLU SADECE TFF YÖNETMELİ
TFF 6+2'lik yabancı kontenjanı için kulüplerden 3 yıllık teminat istiyor. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
TFF'nin 5 yabancı kontenjanını delip 6+2'ye dönmesini anlamak mümkün değil. Bu karar geçen yıl imza altına alınmıştı. Şimdi ufak ufak esnemeler başladı. Kulüpler üç yıllık teminat verse ne olur? Seneye yine oyunbozanlık yapıp 7+3 isteyebilirler. Türk futbolu şunu çok iyi bilmeli ki futbolu kulüpler değil TFF yönetmelidir.

TFF'de Ufuk Özerten'in istifa etmesinin perde arkasında sizce ne var? Bu istifayı nasıl değerlendiriyorsunuz?
Bu istifa bence Riva'yla ilgili. Özerten'in istifasının ya Riva arazisiyle ya da Riva arazisine yapılan tesisle ilgili olduğunu biliyorum. Zira Ufuk Özerten yıllardır Futbol Federasyonu'nun bünyesinde çalışıyor. Her şeyi, tüm ilişkileri en ince ayrıntısına kadar biliyor. Ya devre dışı bırakıldığı için reaksiyon gösterdi ve istifa etti ya da başka bir nedeni var. Zamanla spor kamuoyu işin gerçeğini mutlaka öğrenecektir.

OLAYIN ARKASINDA BAŞKA BİR İŞ VAR
Beşiktaş'ta Sezer'in bıçaklanmasının ardından bir de vurulma olayı gerçekleşti. Futbolcularıyla ilgili birçok adli olay yaşayan siyah-beyazlı kulüpte ciddi bir disiplin zaafı mı var?
Siyah-beyazlı kulüpte disiplin zaafı yok ama Beşiktaş'ta oynayan birçok oyuncuda sportif ahlak ya da profesyonel yaşantı anlamında ciddi zafiyet var. Bir futbolcu bana şunu anlatamaz... Gece 1.5 saat derbi oynadıktan sonra saat 4 buçukta bir gece kulübünde alkol ve sigara dumanı içinde ne yapar ve ne zevk alır. Bunun vücuduna verdiği hasarı değerlendirebilir mi? Bunu anlamak mümkün değil. Üstelik ertesi gün saat 11'de antrenman varken 4 buçukta bırakın futbolcuyu normal bir insanın gece kulübünde ne işi var? İşin kurşunlanma olayı ayrı bir konu. Kurşunu atan hala yakalanmadı. Basit bir kız kavgası gibi görünse de bu işin altında başka bir şey olduğunu düşünüyorum. Üstelik tavandan seken kurşunlar geldi diye bir açıklama yapıldı. Bu kurşunlar nasıl kurşunlarmış ki tavandan sekip Gökhan Töre'yi, Cem İpekçi'yi ve bir menajeri aynı anda vurabiliyor. Bu iş örtbas etmekle olmaz. Sonu nereye giderse gitsin bu işin altında başka bir iş var.

ELİNDE PATLADI
Aysal nereye gitse Terim'in gölgesiyle karşılaşıyor. Son olarak 23 Nisan'da çocuklar Aysal'a "İmparator Fatih Terim" tezahüratları yaptılar. Siz ne diyorsunuz?
Aysal futbolu bilmiyor. Futbolun dinamiklerini de bilmiyor. Üstelik bunu başkan olduğunda da gayet samimi bir şekilde itiraf etti. Ama yanındaki danışman kılıklı fesat adamlar onu sürekli Terim'e karşı işlediler. O da sonunda Terim'in mukavelesini feshetti ve sözüm ona devrim yapacağım dedi. Devrimi gördük. Devre arası aldığı oyuncular sokağa çıksa kimse tanımaz. Mancini de transferlerden hiç yararlanamadı. Daha da kötüsü G.Saray'ın bu pahalı kadrosu önce şampiyonluğu kaybetti sonra da Şampiyonlar Ligi'nden elendi. Üstelik şimdi lig ikinciliğini de kaybetmeyle karşı karşıyalar. İkinciliği kaybetmek Şampiyonlar Ligi'ne direkt gidememek demek. Ön eleme demek, yüzde elli gidememek.

TERİM, SOYGUNA İZİN VERMEZDİ

G.Saray, Şampiyonlar Ligi'ne gidemezse hem ciddi bir prestij kaybına uğrayacak hem de ekonomisi allak bullak olacaktır. Mancini de tutmadı. Alternatif olarak Lucescu konuşuluyor. Lucescu'yu getirmek demek yine korkunç bütçeler harcamak demektir. Terim şöyle böyle götürüyordu, art arda şampiyonluklar gelmişti. Şampiyonlar Ligi'nde iyi gidiyorlardı. Terim'in egosu şişik olabilir, varsın olsun. Aysal futboldan anlamadığına göre Terim'e eti senin kemiği benim dersin her şeyi teslim edersin. Terim transferden komisyon almaz. Hiçbir danışman ya da menajerin transferler üzerinden G.Saray'ı soymasına izin vermez. Ama Aysal bir futbol kulübü yönetmeyi doğalgaz santrali yönetmek gibi gördü ve maalesef elinde patladı.

4 HAFTA RAHİP GİBİ YAŞAYAMADILAR!
Ligde bitime 4 hafta kala ikincilik için kimi daha şanslı görüyorsunuz?
Beşiktaş iki puan önde. Bitime 4 hafta kalan iki puanlık avantaj önemli bir avantajdır ama bir maçta da dezavantaja dönüşebilir. Beşiktaşlı futbolcuları şiddetle kınıyorum. Bu mütevazı takım dev bütçeli G.Saray ile ikincilik yarışına girmiş sen gece kulüplerinde fink atıyorsun. Üstelik ağır bir kriminal olaya karışıyorsun. Bilic size ne demişti; "4 hafta var özel yaşantınıza dikkat edin." Ama onlar gece kulüplerinde sabahlamaya devam ettiler ve rezil oldular. Bir avuç sorumsuz futbolcu bütün bu yüce idealleri kenara atıp 4 hafta rahip hayatı yaşayamadılar. Gezdiler tozdular, vuruldular ve rezil oldular.

YILDIRIM TEKRAR HAPSE GİRMEMELİ
F.Bahçe'de Aziz Yıldırım sonrası netleşmiş değil. Yeri doldurulabilir mi?
Yıldırım bir sene hapis yattı. Artık bundan sonra hapis yatması kamu vicdanına zarar verir. Yıllar önce bu ülkede katiller, tecavüzcüler, uyuşturucu kaçakçıları Rahşan affından dışarı çıkarken bu ülkede insan öldürmek için çete kullanan liderler evlerinde çay içerken Yıldırım'ın tekrar hapse girmesi kabul edilemez. 3 Temmuz sürecini en ağır şekilde eleştirenlerden olmama rağmen Yıldırım'ın tekrar hapse girecek olması haksızlıktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA