Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Beşiktaş Türkiye'nin A.Madrid'i olabilir

Beşiktaş, kadro kalitesi ve değerine baktığımızda asla bir F.Bahçe ve G.Saray gibi değil. Ama bu onların başarısız olacakları manasına gelmez. Tıpkı İspanya'da geçen sezon Atletico Madrid'in yaptığı gibi...

Beşiktaş'ın kadrosu Feyenoord'tan sonraki turu da geçip Şampiyonlar Ligi'ne kalmak için yeterli mi?
Beşiktaş, Türkiye'nin Atletico Madrid'i olabilir. Zira kadro kalitesi ve kadro değerine baktığımızda asla bir F.Bahçe gibi değiller. Hatta G.Saray'ın da gerisindeler. Ama bu onların bu sezon ligde ve Avrupa'da başarısız olacakları manasına gelmez. Tıpkı İspanya'da geçen sezon Atletico Madrid'in yaptığı gibi... Atletico Madrid, dünyanın en pahalı ve en kaliteli kadrolarına sahip Real Madrid ve Barcelona'yı geçip İspanya'da şampiyon oldu. Şampiyonlar Ligi'nde de final oynayıp tarihi bir başarıya imza attılar. Aynısını pekala Beşiktaş da yapabilir. Feyenoord karşısında Beşiktaş turu geçebilecek sonucu fazlasıyla aldı. Oyun olarak eksikleri olsa da umut veren bir görüntü sergilediler. Ama bir sonraki turda rakipler asla Feyenoord gibi olmayacak. Çok daha güçlü Avrupa takımlarından biri ile eşleşip ağır bir sınav verecekler. Rakip kim çıkarsa çıksın Beşiktaş dezavantajlı olacak ama futbolda her zaman avantajlı olan turu geçecek diye bir kural yok.

NİYETLERİ İYİ DEĞİL
Tarık Çamdal için istenen yüksek bonservis bedeli hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu fiyatlar yabancı sınırlamasından mı kaynaklanıyor?
G.Saray'da saçma sapan işler yapılıyor. Geçen sezon devre arasında alınan yabancılar nerede? İddia ediyorum milyonlarca Galatasaray taraftarına geçen yıl devre arası alınan yabancıların isimlerini sorsak doğru dürüst cevaplayamazlar. Fotoğraflarını göstersek teşhis edemezler. Böyle rezillik, böyle transfer yanlışları olamaz. Şimdi Tarık Çamdal'a saldırıyorlar. Gelse Tarık'ın oynayacağı kesin mi? Yine bir yıldızımız yine bir milli değerimiz yedek kulübesinde heba olacak. Örneğin büyük umutlar beslediğimiz Emre Çolak gibi. Ünal Aysal'ın futbolu bilmediği kesin, bunu zaten kendisi de itiraf etmişti. Ama görünen o ki danışmanları da ya futbolu bilmiyorlar ya da niyetleri iyi değil. Veya danışmanların (ilerleyen yıllarda belgelerle ortayla konacağı gibi) kötü niyetleri var.


TRABZON'DAN UMUDUM YOK
Trabzonspor hazırlık maçlarında umut vermedi. Teknik direktör Vahid Halilhodzic '9-10 oyuncuya ihtiyacımız var' dedi. Sizce de Trabzon'un ligde iddialı olması için bu kadar transfere ihtiyacı var mı?
Bir antrenör, "Takımın 9-10 oyuncuya ihtiyacı var" diyorsa ya o yönetimin gitmesi lazım ya da o antrenörün kovulması lazım. Ligin başlamasına sayılı günler kaldı. Trabzonspor orta sıralarda mücadele etmeye alışık bir takım değil. Yıllardır hedefler hep yüksek oldu ama başaramadılar. Halilhodzic sezon başında "9-10 oyuncuya ihtiyaç var" diyerek Trabzon'un ilk 3 için mücadele edemeyeceğini söylemiş oldu. Trabzon'dan umudum yok.

UEFA'NIN KILICI KULÜPLERİN TEPESİNDE
Bu sene tüm takımlar transferde dikkatli davranıyor. Bunun nedeni kadrolarını yeterli görmeleri mi yoksa UEFA'nın finansal fair-play'i mi?
UEFA'nın Finansal Fair Play kılıcı kulüplerin tepelerinde sallanıyor. Ağustos böceği gibi bol bol transfer yaptılar, şimdi yandım anam diyorlar.
Geçmiş yıllarda 3-5 milyon Euroları bahşiş diye sokağa atan takımlar gün gelecek 100 bin Euro'nun hesabını yapacaklar. O dönem geldi de çattı bile.

GAZZE İÇİN TURNUVA OLMALI
Kulüpler Birliği Başkanı İlhan Cavcav SABAH Spor'da 'Filistin için turnuva düzenleyelim' çağrısı yaptı. Bu konu hakkında fikriniz nedir?
Bu tür sosyal faaliyetlere daima olumlu bakarım. Bu tür turnuvalar kanayan yaranın tekrar gündeme gelmesini sağladığı gibi çam sakızı çoban armağanı maddi bir katkı da getirebilir. İlhan Cavcav'ın söylemi doğru ve haklı bir istektir. Tabii ki TFF böyle bir turnuvayı düzenlerken FIFA'yla da problem yaşamak istemez. Bu konuda da haklıdırlar ama orta yol bulunup pekala Gazze'deki zulme uğrayan insanlar için bir turnuva düzenlenebilir, düzenlenmelidir de.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA