Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Türk futbolu iflas etti

Türk futbolu dün gece bir kez daha çok geriye gittiğini ispat etti. Dortmund, iyi takım ama kendi liginde büyük problemler yaşıyor. Üstelik dün gece de sıkmadan oynadılar.
İlk devre Galatasaray doğru oynadı. İyi kapandı, kademeleri çok iyi yaptı, rakibe oynayacak alan bırakmadı. Buna rağmen çok ama çok tuhaf bir gol yedi. Alman futbolunun parlayan yıldızı Reus, sol açık mevkiinden, sağ açığa doğru en az 30 metre depar attı. Chedjou ile Semih uyudu, o da golü yaptı. Şampiyonlar Ligi seviyesinde böyle gol yemenin anlaşılır tarafı yok. Bu golü yemesen devre berabere bitse, ikinci yarıda aynı anlayışla kapanabilsen pekala puan alabilirsin.
İkinci yarının hemen başında da kornerden gelen topu çıkaran Semih'in ayağı kaydı dönen topta da ofsaytı bozunca Dortmund, Yunanlı stoperi Sokratis'le iki farklı öne geçiverdi. Bu dakikadan sonra Galatasaray daha da iyi oynamaya başladı. Özellikle hücum dozu ve hücum organizasyonları arttı. İşte bu dakikalarda da kornerden gelen topta Hakan Balta'nın kafasından golü attı. Ama futbolda ne oluyorsa bir anda oluveriyor. Galatasaray buradan puan alabilir mi diye düşünürken Hamit orta sahada bir top kaptırıveriyor ve adamlar Immobile ile Galatasaray'ın bütün umutlarını öldürüyorlar. Dortmund gibi bir takıma karşı oynuyorsan en önemli kural şu; kontratak yemeyeceksin. Çıkarken top kaptırmayacaksın. Aksini yaparsan topu filelerinde görüveriyorsun.
İşler dün geceki sonuçlarla tam sarpa sardı. Milyonlarca Euro'ya kurulmuş Galatasaray, grupta ilk iki şansını kaybettiği gibi üçüncülük şansı da zora girdi. Zira Anderlecht, Arsenal'den bir puanı kapıverdi.
Galatasaray, üçüncü olup UEFA'da yoluna devam etmek istiyorsa Anderlecht'i Belçika'da yenmek zorunda. Kolay mı? Hayır çok zor... Ama imkansız değil. Hakem için söyleyeceğim çok önemli bir şey var. Bu önemli şey; Dortmund'un Reus'la bulduğu ilk ofsayt golü değil. Başka birşey. Hakem akıllı olmak zorunda. Maçta skor 4-1, dakika olmuş 90... Tribünler yanıyor, anonslar yapılıyor. Hakem maçı 4 dakika uzatıyor. İşte bunun mantığını bana anlatmak zorunda.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA