Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Futbolun güzellikleri Türk hakemleri!

BİR hakem düşünün ki 85 dakika mükemmel maç yönetsin. Ama ondan sonra kafasında o ana kadar bastırdığı tilkiler birden ayaklansın; kuyruklar, bacaklar, kulaklar birbirine değsin... İşte dün gece Halis Özkahya bunu yaşadı. 80. dakikada Özkahya şunu düşünüyordu, "Böylesine zor maçı, böylesine kritik pozisyonlu bir karşılaşmayı mükemmel yönettim. Artık şov zamanı" dedi ve Allah'ın sopasını kafasına yedi. 85. dakikada Konya lehine bir penaltı verdi ki o da penaltı olmadığını biliyor. Ama bilinçaltı "Şov yap, Konya'da bu işten nemalansın" baskısıyla ona penaltı çaldırdı.
Konyalı oyuncu ceza alanına giriyor.
Serdar geliyor. Konyalı Serdar'ın geldiğini fark edip sağ ayağını yana doğru açıyor, Serdar ona takılıyor, birlikte düşüyorlar ve yine alıştığımız o komik penaltılardan biri çalınıveriyor.
Şimdi bundan sonrasına dikkat edin. Halis Özkahya'nın tüm penaltı atışlarını izleyin. Kaleci en az 20 cm ilerde ve vurulmadan evvel de ceza alanında en az 3-5 oyuncu bulunur. Aslında bu bütün dünyadaki penaltı atışlarında böyledir.
Peki dün gece Konya'da ne yaşandı? Atiba ayağının ucuyla sadece 5 cm ceza alanı çizgisine basıyordu. Peki Atiba nasıl bir oyuncu? Centilmen, beyefendi ve hakeme sorun çıkarmayan. Ama Halis orada ego savaşı yaşadı.
Bir hakem futbolcuyla asla ego savaşı yaşamaz.
3 cm'nin hesabını hiç yapmaz. Bu 3 cm yüzünden ego savaşı yaşadığı Atiba'yı oyundan atmak zorunda kaldı.
Oysa ki öbür tarafta hem bir Beşiktaşlı hem bir Konyalı net bir şekilde çizginin üzerine basıyordu. Bu trajikomik olayı ancak o pırıl pırıl, o Türk futbolunun güzelliği olarak ön plana çıkmış hakemlerim yapar.

YILIN HAKEMİ ÖZKAHYA!

Ey Türk spor kamuoyu; şimdi anladınız mı Çakır dışında Türk hakemlerin büyük turnuvalarda niye görev yapamadığını. Dün geceki olan bir Şampiyonlar Ligi maçında olsa Halis Özkahya'ya YILIN HAKEMİ! ödülü verilirdi. Şimdi benim o pırıl pırıl Türk hakemlerime soruyorum: "Cuma gecesi Selçuk dünyanın her yerinde sarı kart olması gereken bir pozisyonda kart görmedi, haftaya derbide oynayacak. Ama dün gece dünyanın hiçbir yerinde böylesine rezillik yaşanmayacak bir pozisyonda ikinci sarıdan kırmızı gören Atiba derbide oynayamayacak.
Aferin hakemler, bravo federasyon.
Sizlerle gurur duyuyorum.
Aynen böyle devam edin.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA