Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Tüm zamanların en kötü G.Saray'ı

Özelikle karşılaşmanın ikinci yarısına baktığımızda sahada Galatasaray diye bir takım yoktu. Tüm zamanların en kötü Galatasaray'ı gibiydiler. İddia ediyorum, tüm Galatasaraylılar beraberliğe bile razıydılar. Ama futbol bu işte, Eskişehir'in 82'de topu direkten dönüyor ve maçın son dakikalarında o ana kadar ikinci yarıda ilk defa rakibinin kalesine giden Galatasaray Selçuk'un golüyle 3 puanı kurtarıveriyor.
Maça bakıyoruz, Eskişehir çok iyi başladı. İlk 10-15 dakikada da önemli pozisyonlar buldu. Daha sonra maç dengelendi ve Galatasaray Umut'la öne geçti. Dün geceki maçta çok tuhaf çelişkiler vardı. Sneijder topsuz oyunda hiç yok. Adam kovalama yok, ikili mücadele yok ama Galatasaray'ın attığı gol ve Umut'un yakaladığı yüzde yüzlük pozisyonun asisti Sneijder'den.
Başka bir çelişki ise şu... Muslera ilk yarıda çok ama çok önemli kurtarışlar yaptı. Buna karşılık yediği golde yanlış çıkarak önemli bir hataya imza attı.
İkinci yarı Galatasaray maçı kurtarır diye düşünüyorduk. Maç bir başladı ki Eskişehirspor top göstermiyor. Bunun en önemli sebepleri Melo'nun geri çekilmesi ve Yekta'nın oyundan alınışı. Ayrıca Galatasaraylı forvet oyuncu kovalamıyor.
Böyle olunca da herhalde Eskişehirspor kendinin bile şaşıracağı büyük bir baskı kurdu. Sağdan geldiler, soldan geldiler, pozisyonlar da buldular ama bırakın maçı kazanmayı beraberliği bile kurtaramadılar.
Futbol böyle tuhaf bir oyun. Kötü oynuyorsunuz, kazanıyorsunuz. Tıpkı Beşiktaş'ın Rize'de kazandığı gibi.... Ve hala şampiyonluk yarışında ben de varım diyebiliyorsunuz.

PENALTIYI VERMEDİ!

Halis Özkahya hakem olarak çok tehlikeli sınırlara girdi. Melo'ya gösterdiği kart kesinlikle yanlış, faul bile olmayabilir. Ama en önemli hatası ikinci yarının hemen başında Melo'nun Serdar'a yaptığı açık penaltı. Ceza alanı yan çizgisi üzerinde Melo yere düşerken koluyla Serdar'ı bacağından çok net bir şekilde engelliyor. Bunu vermemek takdir hakkı falan değil tamamıyla çok vahim ve düşündürücü bir hakem hatasıdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA