Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

A2 takımı olsa maçı tutardı!

Beşikta ş manasız ve tuhaf bir mağlubiyet alarak tur şansını zora soktu. Neresinden bakarsanız bakın Brugge Beşiktaş'tan daha aşağıda bir takım. Ama Beşiktaş'ın stratejisi, son yarım saatte oyuncuların deneyimsizliği ve paniği mağlubiyeti getirdi.
İlkyarıda her iki takım da kontrollü oynadı. Brugge Beşiktaş'ı kendi yarı sahasında karşıladı, 'kontra çıkabilir miyim' diye düşündü ama çıkamadı. Bu yarıda da Ersan'ın kafası dışında Beşiktaş'ın pozisyonu yok. Devre bittiğinde Brugge'ün Beşiktaş'tan korktuğu, ondan çok daha aşağıda bir takım olduğu o kadar belliydi ki bu da ikinci yarının ilk dakikasında kendini gösteriverdi.
Gökhan ikinci yarının hemen başında harika bir gol attı. Ceza alanında birkaç oyuncuyu geçip sol ayağıyla harika vurdu ve Beşiktaş öne geçti. Düşünebiliyor musunuz, Brugge gibi kendisinden daha zayıf bir takıma karşı deplasmanda golü buluyorsunuz, geriye sadece bir devre kalmış. Ama işte ondan sonra garip şeyler oldu... Beşiktaş gereksiz şekilde yaslandı. En ileri uçtaki Demba Ba'dan başlayan takım savunması eksikliği en geriye kadar yansıdı. Orta sahada rahat top yapan, topu tutan, ayağa oynayabilen tüm oyuncular neredeyse oyundan çıktılar. Tabii ki fiziki olarak değil, ruhen kafalarında oyunu bitirdiler. Bu arada Brugge, Gedoz ve Oulare gibi nasıl yedekte oturduklarını bir türlü anlamadığım oyuncuları oyuna aldı ve Beşiktaş'ı sahadan sildi. Yenilen beraberlik golüne bakın, cepheden kaleye atılan bir şutta De Sutter o ayağı oraya nasıl sokabiliyor. Defans hattı o sırada ne yapıyor? Beraberlik golünden sonra Beşiktaş'ın A2 takımı olsa maçı tutardı! Ama dedik ya, Beşiktaş darmadağın oldu ve sonlara doğru da Serdar'ın göstere göstere yaptığı penaltıyla maçı kaybetti.
Beşiktaş bu yıl Avrupa deplasmanlarındaki en kötü oyununu oynadı. Rövanşta hala Beşiktaş şanslı ama hiçbir şey kesin değil. Brugge deplasmanlarda da önemli sonuçlar alabilecek bir takım.
Gelelim İskoç hakeme... Çok yetenekli değil ama çok dürüst. Beşiktaş bir daha deplasmanda böyle bir hakemi zor bulur. İlk yarıda golde verdiği faul kararı doğru. Ama ne yazık ki Serdar'ın yaptığı penaltıda da kararı doğruydu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA