Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Acımasız tempo!

Galatasaray ligin sonu yaklaştıkça temposunu acımasızca artırıyor. Her şey kusursuz mu, tabii ki hayır ama pres, tempo ve kanatları kullanabilme açısından baktığımızda Galatasaray inanılmaz gelişmiş. Lider maça korkunç bir tempoyla başladı. Kayseri Erciyes ilk yarım saat kafayı kaldıramadı, iki top yapamadı dersek yalan söylemiş olmayız. Zaten oyunun başında da Umut'la öne geçince çok rahat oynamaya başladı.
Bu dakikalarda bulunacak ikinci gol maçı korkunç bir farka götürebilecekken Erciyes ilk kez geldi ve çok güzel bir gol attı. Drenthe kariyerine yakışır güzel bir topla Vleminckx'i buluşturdu o da ancak fundamentali çok kuvvetli bir futbolcunun yapabileceği gibi topa gelişine vurup ağlara gönderdi. İşte ilk yarı ne olduysa bundan sonra oldu. Gereksiz panik ve pas hataları Galatasaray'ı dengesizleştirdi. Aslında ilk 20 dakikaya bakan herhalde maç 5-6 farka gidiyor derken takımlar soyunma odalarına 1-1 berabere girdiler. Galatasaray maç boyunca kanatları çok iyi kullandı. Özellikle de sol kanadı. Yasin iyi duruma gelmiş, Sneijder belli ki çok mutlu. Son dakikalarda vurduğu top da müthişti. İlk şutu direkten döndü, sonraki pozisyonda iki kez vurup golü attı.

ÖZKALFA FENA DEĞİLDİ

Galatasaray ikinci yarının hemen başında öne geçti. Chedjou çok önemli zamanlarda çok önemli bir kurtarıcı rolü üstlenip birbirine benzer goller atabiliyor. Yine bir duran topta kafayla Galatasaray'ı öne geçirdi. Bu tür maçlarda ne kadar baskın, ne kadar hakim oynarsanız oynayın iki farkı yakalayamamak risktir. İşte bunu 90. dakikada neredeyse görecektik. Sylla bomboş pozisyonda kaleye 10-12 metreden vurdu. İyi vuruş yapan oyuncu bu pozisyonu gol yapabilirdi, mesela Drenthe vursa gol yapmıştı ama Galatasaray şanslıydı. Son dakikalarda Erciyes golü bulamadı ama dönen topta Sneijder maçı bitiren isim oldu.
Galatasaray'da birçok şey iyi gidiyor ama hala savunmada yerleşim hataları göze batıyor.
Tolga Özkalfa geçen haftanın en çok konuşulan hakemi oldu. Alkol muayenesi istendi ortalık karıştı. Dün gece fena maç yönetmedi. Bazı faul yanlışları yapsa da genel olarak iyi göründü ve takımlara karşı objektifti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA