Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Beşiktaş'a yazık oldu

Beşiktaş pekala maçı 0-0'a bağlamış ve İstanbul'a çok iyi bir skorla dönecekken, Motta'nın yaptığı acemice bir penaltı yüzünden kötü bir sonuçla dönüyor. Aslında maçın başından beri Motta'nın ve onun koruduğu sol kulvarın Beşiktaş'ın başına iş açacağı belliydi. Özellikle ilk yarı Ibe bu kulvarı yolgeçen hanı gibi kullandı. Yine ilk yarıya baktığımızda ilk 30 dakika maç Beşiktaş'ın kontrolündeyken bu dakikalarda Anfield Road gibi bir deplasmanda bulunabilecek en önemli gol pozisyonu bulundu. Demba Ba kendi sahasından çıktı, çok iyi bir yere koşu yaptı, topla buluştu ama kaleciyle karşı karşıya kaldığı anda golü atamadı. Kötü mü vurdu, hayır. Belki biraz daha köşeye vurabilirdi ama olmadı.
Devrenin son 15 dakikası Liverpool baskı yaptı. Sağlı sollu kornerler ve Beşiktaş'ın sürekli top kaybı bütün hakimiyeti Liverpool'a geçirdi.
Ama ilk yarıda Liverpool'un öyle aman aman bir pozisyonu yok. İkinci yarıda çok daha önemli bir fırsattan Lallana yararlanamadı. O an Cenk kendi defans oyuncusuyla anlaşamadı, top Lallana'nın önüne düştü o da altıpastan dışarı vurdu.
İkinci yarı her geçen dakika Beşiktaş lehine işledi. Liverpool öyle inanılmaz atak organizasyonları olan bir takım değil. Zaten son yarım saatte Balotelli'yi oyuna sokup bulabilecekleri belki tek bir pozisyonu gole çevirip İstanbul'a avantajlı gelmek istediler. İşte dedik ya, futbol 90 dakika. Bir anlık hata her şeyi mahvediyor. O hata da 85'te geldi. Ibe, korkunç bir hızla ceza alanına girdi, Motta arkasında kaldı ve amatörce bir penaltı bütün umutları azaltıverdi.
Dün gecenin özeti şu; Beşiktaş, Liverpool'dan çok daha netini buldu ama maçı kazanan Liverpool oldu.
Sonuçta her şey bitmedi. İstanbul'daki rövanşta Beşiktaş için tablo çok zor ama asla imkansız değil. Çünkü kim ne derse desin Liverpool eski Liverpool değil.
Maçın isimsiz Polonyalı hakemi Marciniak'ı kutlamak lazım. Bence Beşiktaş'ı hiç ezdirmedi. Kimse penaltıya kızmasın, çünkü çok net ve açık bir penaltıydı. Kızılacaksa Beşiktaş taraftarı Motta'ya kızmalı.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA