Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Güveni boşa çıkarmadılar

Cesare Prandelli ile ilk yarıda Süper Lig'in en büyük küme düşme adayı Balıkesirspor'a 3 puanı ikram eden Galatasaray, Hamza Hamzaoğlu yönetiminde rakibini rahat yendi. Hamzaoğlu, kupada Konya'ya 4 attıkları maçta oynayan oyuncularını ödüllendirerek, Sinan Bolat-Muslera değişikliği dışında Konyaspor maçındaki kadroyu sahaya sürdü. Futbolcuları da farklı galibiyetle Hamza Hamzaoğlu'nun güvenini boşa çıkarmamış oldular.
Gelelim maça... Maça hızlı başlayan taraf konuk Balıkesirspor'du. İlk 15 dakikada sağlı sollu ataklarla G.Saray kalesini ablukaya alan Balıkesirspor'un bulamadığı golü neredeyse Tarık Çamdal hediye ediyordu. G.Saray, Tarık'ın kendi kalesinin direğinde patlayan topu sonrası toparlandı ve Chedjou ile öne geçti. Sonrasında rakibine top göstermeyerek Sneijder ve Burak'la iki gol daha bulup ilk yarı tamamlanmadan maçı kopardılar. İkinci yarı tempo düşüren G.Saray, daha garanti oynayarak rakibinin üzerine gitmeye çalıştı. Balıkesirspor ise ender geliştirdiği ataklarda etkili olmaya çalışsa da kalite eksikliği nedeniyle 80'e kadar gol bulamadılar. 61'de 10 kişi kaldıktan sonra biraz kıpırdanan Balıkesir 80'de Zec ile farkı ikiye indirdi ancak maçın daha ilk yarıda bittiğinin onlar da farkındaydı.

BURAK'IN POZİSYONU PENALTI

Görünen o ki şampiyonluk yarışında Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray ligin sonuna kadar ya da en azından derbilere kadar böyle başa baş gidecekler. Bu tablo Türk futbolseverler için müthiş bir heyecan. Üstelik yayıncı kuruluş da herhalde bu tablodan nemalanıyor. Ama Balıkesir çok sevimli ve mütevazi bir takım olmasına rağmen görünen o ki tekrar PTT 1. Lig'e dönecekler.
Dün akşam hakem yönünden büyük bir rahatsızlık yaşadığımı söyleyemem. Maç hakem açısından oldukça rahattı. Ama çok gri bir pozisyon olmasına rağmen ilk yarıda Burak Yılmaz'a yapılan hareket penaltıydı. Ama dedim ya çok flu bir pozisyon, o nedenle hakemi de çok fazla eleştiremiyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA