Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Biliç ilk kez büyük oynattı

Atatürk Olimpiyat Stadı çok tuhaf bir stat. Liverpool 10 yıl önce bu statta Milan karşısında efsanevi bir geri dönüşle Şampiyonlar Ligi'ni alarak tarih yazmıştı. Üstelik yine penaltılarla. Ama şimdi aynı statta 10 sene önce tarih yazmış Liverpool karşısında Beşiktaş şanlı tarihine yepyeni bir altın sayfa daha ekledi. Beşiktaş çok zoru başardı ve Bilic belki de ilk defa bir büyük maç kazandı. Aslında maç uzatmaya bile kalmayacaktı ama Demba Ba'nın son dakikalardaki vuruşu direkten döndü.
İlk devreye bakıyoruz iki takım da çok dengeli, kontrollü ve neredeyse hiç risk almadan başladılar maça. Beşiktaş bu devre pozisyon üretmekte çok zorlandı. Liverpool da iyi kapanıp kontralarla golü bulmaya çalıştı. Aslında bu yarıda çok net olmasa da Liverpool'un bir iki tehlikeli atağı vardı. Ama ikinci yarı her şey tersine döndü. Beşiktaş Liverpool'u adeta sahadan sildi. Takımları tanımasak ikinci yarıda Beşiktaş'ın karşısında sanki bir PTT 1. Lig takımı varmış gibi futbol oynandı. Beşiktaş sağdan geldi, soldan geldi, şut çekti, bütün dönen topları kaptı ve işte bu dakikalarda yeni transfer Tolgay'ın belki de dün gece Avrupa Ligi'ndeki en güzel golü geldi. Aslında Tolgay attığı golden 5 dakika önce yine uzaktan çok güzel vurdu ama top 5 cm ile dışarı çıktı. Attığı gol ise hazırlanış ve vuruş olarak mükemmeldi. Gökhan getirdi, Demba Ba topukla Tolgay'ın önüne bıraktı Tolgay'ın vurduğu top direğin dibinden içeri girdi.
Bu dakikadan sonra yine Beşiktaş üstündü, ama korkuları şuydu yenilebilecek bir golün telafisi hemen hemen hiç yoktu. Maç bitti, maç bitmeden 1-2 dakika önce de herhalde çok kişi kalp krizi geçirmiştir. Demba Ba'nın vurduğu top direkten döndü ama tur penaltılarla olsa da Beşiktaş'ın oldu.
Beşiktaş'ı kutlamak gerek. Çok zoru başardılar. Üstelik muhtemel rakiplerine baktığımızda öyle çok büyük, Liverpool'dan çok daha güçlü takım var diyemeyiz. İnşallah aynı başarıyı önümüzdeki turlarda da tekrarlarlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA