Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Fırat Aydınus’u beğendim

Son haftaların başarılı ekibi Beşiktaş, sürpriz bir puan kaybetti. Aslında kazanmayı hak ettiler mi, ilk yarıya baktığımızda 'hayır' ama ikinci yarıya baktığımızda kesinlikle 'evet'. İlk yarıda Gençlerbirliği, Beşiktaş'a adım attırmadı. Kendi alanında çok iyi kapandılar. Ne kanattan Gökhan ve Quaresma'ya ne de ceza alanında Gomez'e oyun imkanı bıraktılar. Ancak masum paslaşmalar ya da yakalarlarsa bir-iki etkisiz şut. Çok iyi alan daraltan Gençlerbirliği, ilk yarıda sadece Beşiktaş'ı durdurmakla kalmadı, golü de buldu. Kornerin devamından gelen ortada top Tosic'in kafasından sekip Beşiktaş kalesine girdi. Bu dakikadan sonra maç Beşiktaş için çok zorlaştı. Çünkü Beşiktaş oynayacak alan bulamadığı gibi Gençlerbirliği orta sahayı çok rahat geçip, hızlı hücum şansını da çoğu kez yakaladı.
Şenol Güneş ikinci yarıda Cenk ve Necip'i sahaya sürdü. Necip orta saha direncini artıracak, Cenk de hücuma destek verecekti. Verdi de. Beşiktaş ikinci yarıda oyunu büyük oranda G.Birliği sahasına yıktı. İyi pozisyonlar buldu. Bunlardan birinde de Cenk sağdan ortaladı, Gökhan Töre doğru yerde, doğru zamanda bulundu ve kafayla beraberliği sağladı. Aslında bu dakikadan sonra Beşiktaş maçı koparabilirdi. Önemli pozisyonlar buldular. Hele hele bir tanesinde Cenk, kale ağzından dikkatli vursa ya da Gençlerbirliği kalecisi topa iyi hamle yapmasa Beşiktaş, 3 puanı alıp İstanbul'a dönmüştü. Fakat sonuçta Beşiktaş iki puan kaybeden takımdı.
G.Birliği'ni beğendim
. İyi kapandılar, takım savunmasını iyi uyguladılar. İyi bir kalecileri var ve hücuma çıkarken de etkili olabiliyorlar. Bana göre maçın iyilerinden biri de hakem Fırat Aydınus'tu. Bazı yanlış faullere rağmen her an çığırından çıkabilecek bir maçı iyi kontrol etti. Kartlarını doğru uyguladı. Birçok kişi Gomez'in rakibine yaptığı harekette kırmızı kart beklediyse de bence sarı kart doğru. Zira Gomez arkadan gelen futbolcuyu görmüyor. Sadece hissediyor ve sağ kolunu açıyor. Talihsiz olan Gençlerbirliği'nin İzlandalı futbolcusunun kaşının açılması oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA