Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

5-6 olurdu!

Fenerbahçe dün gece kazanamasaydı gerçekten çok üzülecekti. Normal şartlarda 5-6 olacak maç neredeyse son 10 dakikada kazanıldı. Nani'nin olmayışı, Fernandao'nun böylesine iç saha maçlarında etkili oluşu ve onun da takımda yer almayışı takımı ne kadar etkiler diyorduk ki fazla etkilediğini görmedik.
Fenerbahçe maça çok etkili başladı. Sağdan geldi, soldan geldi, özellikle Markovic çok tempolu bir oyuncu. Ve Nihayet Van Persie ile Fenerbahçe öne geçti. Bu golden sonra Fenerbahçe farka gidiyor diyecektik ki defansif anlamda ağır kalmaya başladılar. Özellikle Aatif Chahechouhe ve Burhan'ın dikine oyunları Fenerbahçe savunmasını daha doğrusu ağır kalan Fenerbahçe savunmasını etkiledi. İşte bu dakikalarda da Sivas'ın ilk devrenin son dakikalarında beraberlik golü geldi.
Fakat Fenerbahçe ikinci yarıda da müthiş bir baskı kurdu. Markovic'in arkasından Ozan'ın kaçırdığı goller mucize gibi. O kadar net gol pozisyonları ki ama olmadı. Futbol çok garip bir oyun. Çok net pozisyonlar olmuyor ama çok zor pozisyon gol oluveriyor.
Tıpkı dün geceki Fenerbahçe'nin galibiyet golü gibi. Soldan gelen ortaya Van Persie ile beraber yükselen Kjaer kalecinin de hatasından yararlanıp galibiyet golünü attı ve bu gol Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansını en az lider Beşiktaş kadar sezonun ikinci yarısına taşıdı. Görünen o ki ligin ikinci yarısında Beşiktaş ve Fenerbahçe arasındaki amansız yarış devam edecek. Galatasaray'ın bu ikiliyi zorlama imkanı var mı bence mucizelere kalmış.
Sivasspor sezon başındaki görüntüsünden uzak. Bunu pozitif anlamda söylüyorum. Defans olarak fazla güven vermeseler de hücum aksiyonları yönünden etkili bir takım.
Maç hakem için kolay gibi görünse de asla öyle değildi. Fırat Aydınus iyi yönetti. Belki çok fazla kartlarına başvurdu ama bunların neredeyse tamamını vermek zorundaydı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA