Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Fenerbahçe ruhen rahatladı

Fenerbahçe, geçen hafta Antalya'ya farklı kaybetmişti. Camiada moraller bozuk, şampiyonluk yarışındaki Beşiktaş ile de fark inmeye başlamıştı. Üstelik Kasımpaşa Süper Lig'in çarpıcı takımlarından biri. Fenerbahçe mutlak kazanmak zorundaydı ve istediğini alıverdi.
Kasımpaşa'da eksikler vardı ama Fenerbahçe'de de öyle. Ama daha ilk dakikadan itibaren Kadıköy'de yıllardır yaşanan coşku, maça hakim olmaya başladı. Kadlec, defansif orta saha olarak önünde oynayan Ozan ve Diego'yu çok rahatlattı. Aslında Diego'nun fazla geriye gelmeden daha kritik yerlerde etkili oynaması lazım. Dün akşam da zaten Diego, Volkan ve Nani takıma müthiş hareketlilik getirdi. Diego, dün gece maçın ilk golünü atan adam oldu. Galatasaray derbisinden sonraki ilk golü. Dün gece Fenerbahçe, uzun bir aradan sonra bir lig maçına Fernandao ile değil de Van Persie ile başladı. O da penaltıdan golünü attı.
İlk yarı bittiğinde Fenerbahçe hem iki farklı üstünlüğü yakalamış hem de rakip bir kişi eksilmişti. Ama Fenerbahçe öne geçtiği maçları rölantiye almaya bayılıyor.
İkinci yarıda oyuna girenlerden biri de Alper'di. Ama attığı gol, bu yılın en güzel gollerinden birisi olmaya aday.
Aut çizgisinin kenarında iki Kasımpaşalı oyuncuyu adeta birbirine düğümledi ve kapalı açıdan golü yaptı. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi şayet Fenerbahçe, dün gece kazanamasaydı sıkıntılar çok büyüyecekti. Ama belki de dün geceki galibiyet, Fenerbahçe'nin sadece puan olarak değil ruhen de toparlanmasını sağladı.
Maçın hakemi Bülent Yıldırım, ruhen ve bedenen hakemliği bırakmış. Yanlış taç veriyor, kenardakiler düzeltiyor. Aut veriyor, Fenerbahçeli Gökhan Gönül 'bizden çıktı' deyip hakemi düzeltiyor. Top çarpıyor ve Bülent Yıldırım sözüm ona maç yönetiyor. İlk gol öncesi orta sahada bir faul var, göremedi. Ama fazla da kızamıyoruz, üzerinden 4-5 pozisyon geçti, top 40 metre yol kat etti ve gol oldu. Verdiği penaltıda kararı yüzde 100 doğru. Sarı kartı olan Kasımpaşalı Titi, Volkan'ın bileğine basıyor, Bülent Yıldırım da hem doğru olarak penaltıyı veriyor hem de Titi'yi ikinci sarı karttan kırmızı göstererek oyundan atıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA