Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Masumane bir hata ortalığı karıştırır!

G.Saray-Beşiktaş ve Başakşehir-F.Bahçe maçlarında yapılacak masumane bir hata, otomatik olarak başka yerlere çekilebilir. İki karşılaşma da her türlü sonuca ve spekülasyona açıktır

Bu hafta gözler Galatasaray-Beşiktaş ve Başakşehir-Fenerbahçe maçlarında olacak... Bu karşılaşmalardan nasıl bir sonuç bekliyorsunuz?
Bu iki mücadele, ligi bitirebilir de şampiyonluk yarışını yüzde 50-yüzde 50 ortak hale getirebilir de... Daha da kötüsü yapılacak bir hakem ya da futbolcu hatası, ligde inanılmaz sosyal yaralar açabilir. Hatta şike söylentileri patlayabilir. Şimdi konuyu açalım: Beşiktaş, Galatasaray karşısında puan kaybettiğinde bir gün sonra oynanacak Başakşehir-Fenerbahçe maçı Türkiye'nin gündemine oturur. Başakşehir Stadı'nda bir tane koltuğu boş göremeyiz ve Fenerbahçe kazanırsa, şampiyonluğa ortak olur. Zira puan farkı ya 1 puan Beşiktaş lehine olur ya da eşitlenir. Ama diyelim ki tam tersi oldu. Beşiktaş, Galatasaray'ı Pazar gecesi yendi. Fenerbahçe de Başakşehir karşısında puan kaybetti. İşte o zaman da Beşiktaş matematiksel olmasa bile şampiyonluğu yüzde 99 garantilemiş olur.
Buraya kadar anlattıklarım işin sportif yönü... Olayın bir de dedikodu ve infial bölümü var. Mesela Galatasaraylı bir oyuncunun yapabileceği masumane bir hata, otomatik olarak başka yerlere çekilebilecektir. Bu da çok doğaldır. Mesela Muslera'nın ya da bir başka Galatasaraylı defans oyuncusunun, zaman zaman dünya futbol sahalarında rastladığımız küçük bir hatası bile Fenerbahçe cephesini ayağa kaldırır. Ya da Pazartesi gecesi Fenerbahçe, bir Başakşehirli oyuncunun yapacağı tuhaf bir hata ile maçı kazanırsa da bu sefer Beşiktaşlılar yangına başlayacaktır. Yukarıda belirttiğim tüm bu nedenlerden dolayı bu iki maç her türlü sonuca ve spekülasyona açıktır.
Galatasaray'ın Beşiktaş karşısında şansını nasıl görüyorsunuz. Bu konuda çok spekülasyon yapılıyor.
Galatasaray, sonuçta Galatasaray'dır. Kadro kalitesi düşük, form durumu sallantılı olsa bile kendi stadında Beşiktaş'a karşı rahatlıkla kafa tutabilecek durumu var. Ama şu bir gerçek ki Beşiktaş çok formda. Ofansif anlamda çok güçlü silahları var ve şampiyonluğu da çok istiyorlar.

FUTBOL FIRILDAK BİR SPORDUR

Fenerbahçeli yönetici Mahmut Uslu, "Galatasaray bizi şampiyon yapabilir" derken, Beşiktaşlı yönetici Ahmet Nur Çebi, "Algı operasyonu var" dedi. Yani ortam gergin... Yöneticilerin demeçleri için yorumunuz nedir?
Bu çok doğaldır. Yıllardır bu iş böyle gelmiş, böyle de gidecektir. Aslında dünyanın birçok futbol ülkesinde de bu tür tablolarda bu tür demeçler ve dedikodular yaşanır. Çünkü futbol fırıldak bir spordur. Ve bu tür tablolar futbolun da bir parçasıdır.
G.Saray-Beşiktaş derbisine Mete Kalkavan atandı... Merkez Hakem Kurulu'nun bu tercihi doğru mu?
Mete Kalkavan bu senenin başarılı hakemlerinin başında geliyor. Her ne kadar kendisini kişisel olarak tanımasam da çok düzgün ve iyi bir insan olduğunu söylüyorlar. 'Bu maça niye Kalkavan verildi' diye eleştirmenin bir manası yok. Niye verilmesin ki!

GOMEZ BU SEZONUN KONUSU DEĞİL

Mario Gomez büyük ihtimalle ayrılacak. Gidişat bu yönde. Beşiktaş Başkanı Orman, "Elimizde Cenk var. Türkiye'nin en iyi santrforu" diyor. Gomez tartışmaları ve gidecek olması Beşiktaş'a büyük zarar verir mi?
Mario Gomez'in gidecek olması ancak önümüzdeki sezon sıkıntı yaratır. Bence Beşiktaş'ın gündemi şu anda Mario Gomez'in gitmesi değil de Gomez'in 3 maçta vereceği katkıyı tartışmak olmalıdır. Gomez şayet Beşiktaş şampiyon olursa, aslan payının sahibidir. Bence Beşiktaş yönetimi, Gomez giderse yerine kimi alacağını ligin sonunda düşünmelidir.

FENER TARAFTARI TEM'İ KAPATIR!

Fenerbahçe'de taraftar sıkıntısı var. Pereira, "Biz inanıyoruz onlar da inansın" diyerek yine taraftara sitem etti. Fenerbahçe taraftarı hem tribünleri doldurmuyor hem de bazı oyuncuları (Diego) protesto ediyor. Pereira haklı mı? Fenerbahçe taraftarı şampiyonluğa inanmıyor mu?
Son yıllara baktığımızda takıma her türlü sahip çıkan ve statlarını en yüksek oranda dolduran taraftar, Fenerbahçe taraftarıdır. Ama Fenerbahçeli taraftarlar, takımda ışık göremiyor. Ama şunu çok rahat iddia ediyorum, Beşiktaş, Pazar gecesi Galatasaray'a puan kaybederse, Pazartesi gecesi TEM Otoyolu trafiğe kapanır. Başakşehir Stadı 100 bin kişilik olsa Fenerbahçe 100 bin kişiyle o stadı doldurur. Dedim ya Fenerbahçe taraftarı bir ışık bekliyor. Sadece bir ışık.

FİNAL MAÇININ FAVORİSİ OLMAZ

Kupada Galatasaray-Fenerbahçe finali oldu. Daha erken ama sizce hangi takım kupaya yakın?
Ben çok finaller yönettim ve gördüm. Finaller çok zordur. İlle de favoriler kazanır diye bir kural da asla olmaz. Pek tabii ki finalin favorisi kadro ve form olarak Fenerbahçe'dir. Ama Galatasaray'ı ne Beşiktaş karşısındaki lig maçında ne de kupa finalinde asla hafife alamazsınız.

G.SARAY'IN SORUNU BAŞKANI DEĞİL!

Galatasaray basketbolda Ergin Ataman ile güldü. Yönetim biraz nefes aldı ama yine istifa sesleri var. Başkan Dursun Özbek bu baskılara ne kadar dayanabilir? Yönetim kongre kararı almalı mı?
Yönetim kongre kararı alsa ne olur, almasa ne olur. Galatasaray'ın asıl sorunu mali tabloyu sürdürülebilir hale getirmek ve Finansal Fair Play kurallarına uygun davranmak. Asıl sorun burada. Para yoksa dünyanın en yetenekli kulüp başkanını getirseniz ne olacak? Hangi parayla transfer yapacak?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA