Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Kritik viraj

Fenerbahçe çok sorunlu günler yaşıyor ve puan olarak da zirveden çok geride kalmışken gelen bu galibiyet sadece 3 puan değil. Bu galibiyet takımı da belli oranda toparladı. Fenerbahçe çok mu iyi oynadı, hayır... Çok pozisyona mı girdi, o da hayır... Ama Fenerbahçe'nin bu galibiyete çok ama çok ihtiyacı vardı. Aslında maç beklenildiği gibi gitti.
Kontrollü, tedbirli oynayan bir Konyaspor bekliyorduk, onu da gördük. Maçın başından sonuna dek kompakt oynamaya çalıştılar.
Fenerbahçe işte bildiğimiz Fenerbahçe... Çabuk adamlarıyla pozisyona girmeyi düşünen ve bunu belli oranda da dün gece Lens ile başarmış bir takım. Lens'i kutlamak lazım. Çok güçlü, tekniği yüksek, iyi bir oyuncu. Dün gece tek başına, kişisel gayretiyle bir penaltı yaptırdı ve Fenerbahçe'ye maçı kazandıran isim oldu.
İkinci yarıda da Fenerbahçe'nin Van Persie ile kaçırdığı mutlak bir gol var. Birkaç saniye içinde 3-4 pozisyon art arda kaçtı. İlkinde Van Persie 2 metreden vurdu, üst direkten döndü, topa Van Persie tekrar kafayla vurdu, tekrar vurdu ama gol olmadı.
Son 15 dakika oyunun kontrolü Konyaspor'da görünüyor gibi olsa da hiçbir pozisyon üretemediler. Sadece aldılar, sağa-sola iyi pas yaptılar ama Fenerbahçe iyi kapandı. Sonuçta Fenerbahçe kazanamasaydı her türlü sıkıntı büyüyebilirdi. Üstelik hiç kimse de Konyaspor karşısında Konya'da alınmış bu galibiyeti küçümsemesin. Fenerbahçe futbol olarak fazla bir ışık vermese de bu birçok şey için dönüm noktası olabilir.
Hakem Bülent Yıldırım ruhen ve bedenen miladı dolmuş bir hakem görüntüsünde. Fenerbahçe lehine verdiği penaltı doğru. Emenike'nin penaltı atışında da bir duraksaması var. Yeni kural 'Futbolcu kaleciyi aldatmak için duraksama yaparsa aleyhine vuruş' diyor. Emenike'nin pozisyonu net bir aldatma değil. Topa çok yakın değilken duraksıyor, ondan sonra hareketleniyor ve golü yapıyor.
İkinci yarıda Konyaspor bir penaltı bekledi. Top 20 metreden orta geliyor, top Konyalı oyuncudan sıyrılıyor ve Skrtel'in koluyla temas ediyor. Topun uzaktan gelmesini göz önüne alarak, Skrtel'in kolunu çekebilmesi gerekir diye düşünüyoruz ve bence penaltı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA