Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

İnsanlık suçu!

Galatasaray, dün gece baktığımızda belki de sezonun en iyi maçını oynadı.
Birinci dakikadan 90'ıncı dakikaya kadar kontrolü sürekli elinde tutan, pozisyonlar üreten, goller bulan bir Galatasaray vardı. Peki Galatasaray'ın bu kadar iyi görünmesine ne sebep oldu? Galatasaray'ın mükemmel oyunu mu, yoksa ahı gitmiş vahı kalmış Bursaspor mu? Bana göre ikinci şık daha doğru. Galatasaray, haftalar önce Adanaspor'u da benzer bir futbol ve skorla yenmişti. Demek ki Galatasaray'ın karşısında rakip çok güçsüzse Galatasaray şaha kalkıyor.
Tıpkı dün geceki gibi...
Yaşı gereği Galatasaray'ın en değerli oyuncusu Bruma. Eksikleri var mı, var ama Allah vergisi, çok önemli yetenekleri de var. Sneijder, belki de pabucun pahalı olduğunu anladı. Daha fazla koşuyor, daha fazla mücadele ediyor. Sezon başından beri Galatasaray'ın en önemli eksikliği defans olarak verdiği pozisyonlar ve duran toplardan yenen gollerdi.
Peki bunlar düzelmiş mi? Dün geceye baktığımızda hiçbir şey söyleyemeyiz çünkü rakip gelmiyor, istese de gelemiyor, orta yapamıyor, şut çekemiyor.
Galatasaray belki de hiç kimsenin beklemediği şekilde dün gece farklı bir galibiyet aldı. 5 attılar ama pekala 8 ya da 10 gol de atabilirlerdi.
Camianın futbolcuların ve Tudor'un böylesine bir galibiyete ihtiyacı vardı. Bursaspor için söyleyeceklerim çok acı... Lig yeni başlasa düşmenin en büyük aday takımlarından olacaklar. Çok kötüler.
İçi boşalmış, yukarıda da belirttiğim gibi ahı gitmiş vahı kalmış bir Bursaspor izledik.
Kabahat yönetimde mi, yoksa camiada mı bilmiyorum ama Bursa çok kötü yolda.
Gelelim hakem Halis Özkahya'ya... İlk yarıda Galatasaray'ın penaltı beklediği bir pozisyon vardı. Her ne kadar kol açıksa da Ertuğrul'un niyeti topu kesmekti. Kesti de...
Ceza alanından geriye doğru seken top bu oyuncunun eline çarptı. Bence devam kararı doğru ama Faty'nin Ahmet Çalık'a yaptığı uçan karate tekmesinde gördüğü sarı kart, tam bir hakem rezaleti. Bunun açıklaması da yok. Ahmet ölebilirdi, suratı parçalanabilirdi, kafatası çatlayabilirdi... Ama Halis Özkahya tam bir eyyam kararla ancak sarı kart verdi.
Bu, bir penaltı yanlışına ya da hatalı bir ofsayt bayrağına benzemez. Bu bir insanlık suçudur ve Faty'yi oyunda tutan hakem de hakem falan değildir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA