Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

İlk gol ofsayttı

Galatasaray, şampiyonluk yarışında müthiş bir galibiyet aldı. Kim ne derse desin, Kayserispor çok iyi takım. İçeride dışarıda her takımı bozabilecek güçte. Özellikle ikinci yarıda yakaladıkları pozisyonların birini atsalar sonuç çok farklı olurdu. Galatasaray maça çok iyi başladı. İlk yarım saat Kayseri ne olduğunu anlayamadı. Bu arada iki de gol buldular. İlkinde Yasin, Rodrigues'e yuvarladı, Rodrigues de Eren Derdiyok'a arka direğe müthiş bir pas atınca Galatasaray öne geçti. Hemen ardından bu sefer ilk golün aynısını soldan att ı Galatasaray... Feghouli girdi, yine Eren'e bıraktı, Eren de çok iyi vurdu. Ama ne olduysa bu dakikadan sonra oldu. Galatasaray, ilk yarının kalan bölümünde inisiyatifi tamamen Kayserispor'a kaptırdı. İkinci yarının başında da Umut çok iyi bir gol attı. Kayserispor sol tarafa Güray ve William'ı alarak çok etkili oldu ve Güray'ın fevkalade ortasına Umut müthiş yükselerek Kayseri'nin golünü yaptı. İşte bu dakikadan sonra son 10 dakikaya kadar Galatasaray sahada yoktu. Bütün direnç düşmüş, Kayseri sağlı sollu geliyor ve art arda pozisyonlar kaçırıyordu. Bu anlarda Terim'in art arda müdahaleleri geldi. Orta saha direncini yükseltip oyunu tutmaya çalıştı ve bunu başardı da... Aslında son 10 dakika Kayseri tüm riskleri aldığından Galatasaray'ın her kontra çıkışı yüzde 100 pozisyon oldu ve son dakikada da Rodrigues skoru perçinleyen golü attı. Kayseri'den her takımın galibiyetle çıkması kolay bir iş değil ama Galatasaray bunu başardı.
Gelelim Cüneyt Çakır'a... Galatasaray'ın attığı ilk golde Rodrigues net ofsayt. Yardımcı bunu atladı ve ilk yarının sonlarına doğru da Umut'a yapılan çok net bir faul var. Bariz gol şansı değil çünkü top yüksek ve Umut'un mutlak kontrolünde değil. Sarı kart ve ceza alanının hemen dışından serbest vuruş olmalıydı. Sonuçta Cüneyt Çakır ve yardımcıları gibi dünya çapında hakemlerin böylesine hatalar yapmamaları lazım. Kamuoyu inciniyor. Kayseri üzülüyor ve Galatasaray ilk golü haksız bir şekilde atmış oluyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA