Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Averaj maçı

Dün gece Karabük'te önemli olan tek şey averajdı. Zira son haftada Galatasaray mağlup olur, Başakşehir de puan kaybederse Fenerbahçe için önemli olan Galatasaray'dan daha iyi bir averaja sahip olmaktı.
Dün gece de bunu başardılar. Karabükspor haftalardır kaybediyordu, dün gece de öyle oldu. Zaten kimse de aksini beklemiyordu ama atılan goller, birbirinden güzeldi. Bazı goller bu sene belki de yılın en güzel gollerine aday olacak. Bakın, dikkatle okuyun! Bazı goller diyorum... Yani birden fazla gol! Mesela Fernandao'nun uçarak voleyle attığı gol... Sahalarda kolay kolay izleyemeyiz. Ender rastlanır. Dirar'ın ikinci yarıda attığı mükemmel şutla gelen gol... O da çok güzel. Hele hele ilk yarının sonunda Aatif'ın Karabük ceza alanı içerisinde dans ederek topla oynayışı, dönüp sol ayakla ters köşeye bırakışı da bu senenin atılan güzel golleri arasına pekala girebilir.
Sonuçta Fenerbahçe, istediği averajı yakaladı. Artık yapacakları tek şey hem Galatasaray'ın mağlup olmasını, hem de Başakşehir'in puan kaybını beklemek olacak.
Kolay mı?
Tabii ki değil!
Galatasaray kaybeder ama Başakşehir kazanırsa bu kez de şampiyon Başakşehir oluyor. Galatasaray şampiyon olursa, Fenerbahçe ve Başakşehir son maçlarını kazanırlarsa Fenerbahçe ikinci olup Şampiyonlar Ligi ön elemesi oynayacak.
Dün gece oynanan tek taraflı futbol ve atılan birbirinden güzel gollerle tamamlandı ve Fenerbahçe istediğini alıp İstanbul'a döndü.
Bu sene çok eleştirilen Fenerbahçe'ye bakıyoruz, ikincilik için Başakşehir'den daha avantajlı... Sezon boyu baktığımızda Fenerbahçe'nin aldığı sonuçlardan çok oynadığı futbol eleştiriliyordu.
Mesela bu sene 3 defa yenildiği Akhisar'a yenildiği 3 maçın ikisini alsa hem şampiyon hem de Türkiye Kupası sahibi olacaklardı.
Artık gözler son haftada ve herkes Galatasaray'ın yenilmesini bekliyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA