Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Kalkavan’a söyleyecek söz yok

Dün gece bir kez daha gördük ki bu ligde her an her şey olabilir. Mesela Başakşehir kaybettiğinde en güçlü favori Galatasaray denirken, artık şimdi Galatasaray için sadece belki biraz favori diyebiliriz. Dün gece klasik bir Konyaspor başka bir deyimle beklediğimiz bir taktikle oynayan Aykut Kocaman'ın talebelerini gördük. İyi kapanan, rakibe alan bırakmayan, rahat şut çektirmeyen klasik bir Konya, koskoca maç gol atmayı düşünmese de maçı kilitledi ve hem bir puanı aldı hem de ligin tepesini daha karmaşık hale getirdi. 90 dakikaya baktığımızda tek önemli pozisyon Diagne'nin belli oranda kaleci Serkan Kırıntılı ile karşı karşıya kaldığı an. Fakat Diagne isterse 150 gol atsın, isterse 10 yıl arka arkaya gol kralı olsun asla Galatasaray'ın golcüsü değil. Vuruş tekniği yok, topla çabukluğu yok, oyun zekası az.
Galatasaray ilk yarıda Onyekuru ile solda Feghouli ile de sağda aralara oynamayı sıfıra inmeyi düşündü ama pozisyon üretemedi. İkinci yarı ise özellikle son bölümde Terim risk aldı. Mitroglou'nu da soktu. Duran toplar ya da yüksek toplarla golü hedefledi ama olmadı. Konyaspor'u fazla eleştiremeyiz. Kaybetmemek için her şeyi yaptılar. Takım savunması mükemmel ama ne kontradan çıkabildiler ne de ileride ciddi top tutabildiler. Sonuçta ligin tepesi karmakarışık. Bugün lider olan sezonu üçüncü, üçüncü olan da şampiyon tamamlayabilir.
Hafta boyu Mete Kalkavan üzerinde müthiş bir algı operasyonu yapıldı. Kim ne derse desin, bazı hataları olsa da bana göre oldukça iyi bir maç yönetti. Bence yine iki takımın da ona söyleyeceği fazla bir şey yok. Olmamalı...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA