Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Ben olumlu bir şey görmedim

Milli Takım yıllardır yenemediği Rusya'yı yendi. Kağıt üzerinde baktığımız vakit önemli bir başarı ama pazar gecesi kazanma dışında fazla olumlu bir şey göremedim. Eğer maç 11'e 11 oynansaydı Rusya'yı yenemezdik.

SORU 1
A Milli Takım, Rusya'yı yenerek önemli bir başarıya imza attı. Şimdi önümüzde Macaristan ile zorlu bir karşılaşma var. Takımı nasıl buldunuz? Gelecek adına size umut veriyor mu? Eksiklerimiz neler?

Milli Takım yıllardır yenemediği Rusya'yı yendi. Kağıt üzerinde baktığımız vakit önemli bir başarı ama pazar gecesi kazanma dışında fazla olumlu bir şey göremedim. Eğer maç 11'e 11 oynansaydı Rusya'yı yenemezdik. Kırmızı kart tartışmalı, Polonyalı hakemin lehimize verdiği penaltı da hatalı. Birbirinin aynısı, benzer iki gol yedik. Kaldı ki Rusya da öyle ahım şahım bir takım değil . Ama kazanmak güzel. Şimdi son maçları bekleyip durumumuzu göreceğiz. Fakat genel olarak baktığımızda Milli Takım'da önemli ve değerli oyuncular var. Özellikle Cengiz Ünder ve form tutarsa Cenk, Merih, Zeki… Bunlar Avrupa'nın önemli takımlarında iyi oynayan oyuncular. Düşünebiliyor musunuz, son haftalarda golleriyle şov yapan Yusuf Yazıcı bile ilk 11'de başlayamadı. Potansiyel olarak iyiyiz, kalitemiz de iyi ama çoğu zaman sahaya yansıtamıyoruz.

SORU 2
G.Saray'da Başkan Mustafa Cengiz seçim hamlesi yaptı. Başkan henüz adaylığını açıklamadı. Bu arada dün bir gelişme yaşandı ve Mart 2019'daki Genel Kurul'da idari açıdan ibra edilmeyen Cengiz yönetimi için mahkeme idari ibrasızlığı kaldırdı. Galatasaray'da bizi neler bekliyor?

LİSELİ HOKKABAZLAR MUTLAKA FAALİYETTEDİR
Bu şu demektir, Mustafa Cengiz ve ekibi tekrar aday olabilecekler. Fakat o kadar büyük problemler var ki! İlki, Koronavirüs salgınından dolayı devlet aralık ayındaki seçime izin verecek mi? Bence vermeyecek. Diyelim ki izin aldılar, Mustafa Cengiz tekrar aday olabilecek mi? Sağlığı iyi değil ve bu durum da beni çok üzüyor. Aportta çok farklı insanlar bekliyor. Dursun Özbek belki küllerinden yeniden doğmak isteyecek. Bir kısım liseli hokkabazlar mutlaka faaliyettedir. Kim gelirse gelsin G.Saray yönetimi asla Ali Koç yönetimi gibi güçlü olamayacak.

SORU 3
Trabzonspor, Abdullah Avcı ile yeni bir sayfa açtı. Sizce Avcı başarılı olur mu?

ŞAMPİYON OLAMAZ!
Abdullah Avcı hata üstüne hata yapıyor. Kendisini severim, öyle bir zamanda Medipol Başakşehir'den ayrılıp Beşiktaş'a gitti ki hem onun servetini şimdiki teknik direktör Okan Buruk yedi hem de Beşiktaş'ta ağır bir başarısızlık yaşadı. Trabzonspor mevcut kadrosuyla ne yapabilir? Şampiyon olamaz. Üstelik Trabzonspor çok kozmopolit, zor bir yer. Art arda alınacak bazı başarısızlıklar sonucu şehirde Avcı'ya karşı anormal bir reaksiyon gelişecek. Bir Şenol hoca gibi kredisi asla yok.

SORU 4
Virüs nedeniyle sahaya çıkamayan takımların hükmen mağlup sayılması konuşuluyor. Sizin düşünceniz nedir?

21 TAKIMLI LİG HATAYDI
Acı ama gerçek bu. Ertelediğimiz vakit Avrupa Futbol Şampiyonası olduğundan dolayı takvimde yer bulamıyoruz. En büyük hata, ligi 21 takımla oynatmak oldu. Hafta sayısı arttı, Türkiye Kupası maçları var, milli aralar var ve artık futbolumuzun ertelemeye tahammülü kalmadı. Çünkü kapıda Avrupa Futbol Şampiyonası var ve belli bir tarihte ligleri bitirmek zorundayız.

SORU 5
Erol Bulut ve Sergen Yalçın'ın imdadına milli ara yetişti. Bu iki isim takımlarında hedefe varabilir mi?

SERGEN YALÇIN'IN GELECEĞİ YOK!
Sergen Yalçın'ın Beşiktaş'ta geleceğini göremiyorum. Bence görevden ayrılmasına haftalar kaldı. Erol Bulut ise şayet Emre Belözoğlu ile problem yaşamaz ve saha sonuçları iyi gelirse her geçen gün kuvvetlenir ve yarışı sonuna kadar da sürdürür.

ŞİMDİ NE OLACAK?
Uluslar B Ligi 3. Grup'ta Türkiye'nin liderliği için gruptaki son maçta yarın Macaristan'ı mağlup edip, Rusya'nın Sırbistan'a puan kaybetmesini bekleyeceğiz. Eğer son maçta Macaristan'a kaybedersek ve Sırbistan da Rusya'yı yenerse ikili averajda Sırbistan'ın gerisinde olduğumuzdan C Ligi'ne düşeceğiz. 2022 Dünya Kupası Grup Elemeleri'nde grupları 2. sırada bitiren 10 takım ile birlikte Uluslar Ligi gruplarını en iyi puanla lider tamamlayan 2 takım play-off maçları oynayacak ve buradan 3 takım daha Dünya Kupası bileti alacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA