Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Çok değerli 1 puan

Fenerbahçe Eskişehir'de çok değerli bir puan aldı. Şartlar yüzünden; kırmızı kart, penaltı vs... Hele geriye düştükten sonra, eksik kalmışken... Fizik, mücadelesi üst düzeydeydi Fenerbahçe'nin...
İki takım da birbirine çok saygılı, kontrollü başladı. Kırmızı karta kadar... Fenerbahçe eksilince, üstünlük Eskişehir'e geçti. Ama 10 kişiye karşı ben daha pozitif oynamalarını beklerdim. Yine de rakip eksildikten sonra pozisyon zenginliği Eskişehir'deydi. Uzatmaların sonunda penaltıdan golü de buldular. Devrede soyunma odasında Aykut Hoca motive edici bir konuşma yapmıştır; karta, penaltıya vurgu yaparak. Ama ikinci yarının başında topla çıkışlarda çok hata yaptı Fenerbahçe... 55'te 3-0 olabilirdi. Olmadı; Volkan takımı maçta tuttu.
Kırmızı karta gelelim... Üç hakem hatası var. Orta, yardımcı, dördüncü hakem... Pozisyonda önce faul var; Veysel Caner'i itiyor; dirsek de vuruyor. Üç hakemden de faul için hareket yok. Faul verilmiyor. Pozisyonla ilgili Caner "Veysel küfür etti; hakem ben sandı" demiş. Doğru olabilir, Caner küfür etmiş de olabilir; ki Aydınus bu nedenle attı. Futbolcunun kafasına gelen dirsekten canı yanınca ağzından bir laf, küfür çıkabilir. Hakem faulü de görmeyebilir. Zaten oyun devam etti. Aydınus da topun oynandığı yere döndü. Caner'in olduğu noktaya da uzak bir hayli... Şimdi burada iki ihtimal var. 1. Döndüğünde küfür ettiyse Caner olduğunu nereden anladın? 2. Dönmeden küfür ettiyse niye döndün, önceden atmadın?
Kimse Veysel'den hakeme gidip "Caner küfür etmedi, ben ettim" demesini beklemesin. Belki futbolu bıraktıktan sonra söyler.
Fenerbahçe, atanı ve tutanıyla aldı puanı. Volkan'ın çok kritik kurtarışları var. Sow da yoktan yarattı pozisyonu, koşu yaptı, aldı, Kuyt'a oynadı, gidip pozisyonunun aldı ve golünü attı. Bir tek Sow'un, bir de İbrahimoviç'in atabileceği gol bu. Sow, anında karar verdi, çok çabuk dönüp rövaşatayla vurdu. Geçen hafta kaleye giden top Sow'a çarpmıştı. Eskişehir'de Meireles'in vuruşu bence auta gidiyordu. Zaten Sow da ayağının içiyle tamamlamak istedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA