Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Güzel, heyecanlı, adil

Futbol güzel bir oyun... Heyecanlı oyun... Bir gerçek var ki; adil bir oyun... Manchester United birinci gözüküyordu grupta... Galatasaray da ikincilik için ilk favoriydi. Ortaya çıkan bu sonuç adaletli. Ama heyecanlı bir oyun olduğu gerçeği, Türk Telekom Arena'daki Braga maçıyla, Braga'daki maç arasındaki oyun kalitesi farkı ile ortada.
İstanbul'da Galatasaray, baskılı ve iyi oynamasına rağmen iki gol yiyerek kaybetti. Deplasmanda ise özellikle ilk yarıda oyunu rakibe veren Galatasaray, ikinci yarı iki gol atarak kazandı. İşte futbolun ne kadar ilginç bir oyun olduğunun göstergesi...
1-1 olduktan sonra benim gözüm ekranda Manchester United maçının skorundaydı. Allah'tan Aydın'ın golü geldi ve gözüm o skora kaymaz oldu. Maç öncesi Fatih Hoca'nın söylediği gibi kendi işimizi kendimizin görmemiz gereği gerçekleşti. Aslında çıkardığı 11 ve oyun anlayışı da bunu gösteriyordu.
Ben açıkçası 4-5-1 gibi oynayacağını, Elmander'i oynatmayıp orta sahayı kalabalık tutacağını düşünüyordum ki en azından maçtan önce bence doğrusu buydu. Ama Fatih Terim hep kötü senaryoyu düşünür. Yani Cluj'un kazanacağını düşünerek taktiğini, stratejisini, oyun anlayışını uyguladı.
İkinci yarı iki değişiklik yaptı. Sadece Aydın ve Amrabat'ı sokmadı, orta sahayı üçledi. Braga'nın ilk yarıdaki pas trafiğini kesti; oyunu en azından dengeledi ve birazcık risk aldı. 1-1'i yakaladı ve Old Trafford'dan ümidini kesince Umut'u sokarak tekrar iki forvete, 4-4-2'ye döndü.
Sonuçta, Galatasaray oyun içerisinde taktik savaşında istediğini alıp yoluna devam etti.
Şampiyonlar Ligi'nde 16'ya kaldıktan sonra o standarttaki takımlarla oynamak için bence Galatasaray'ın bu kadrosu yetmez. İki veya üç oyuncu alınmalı.
Statta ve ekran başındaki Galatasaraylılar'ı çok heyecanlandırdılar. 6 maçlık ligin ikinci yarısında üçte üç yapmak büyük bir başarı. Hakem Rizzoli mi? Bundan iyisi can sağlığı...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA