Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Bir musibet...

Galatasaray fizik ve psikolojik olarak iyi değildi. Kasımpaşa, ikili orta sahanın önünde dört forvetle, ofansif bir takımla çıktı. Onlar da kazanmaya oynuyorlardı. Oyun ortada giderken Galatasaray'ın kazandığı gol öncesi aynı şekilde bir hücumu daha oldu. Selçuk, oyunun yönünü değiştirip 40 metre terse attığı topta Sabri Elmander'e çıkarmış, o ıskalamıştı. Golde de yine Selçuk yine aynı bölgeye ters top attı. Yine Sabri çıkardı. Atılan şutu Elmander ayağının içiyle tamamlayarak öne geçirdi takımını...
Aslında şartların tam Galatasaray'a uygun hale gelmesi gerekirken Kasımpaşa hücumunda yanlış pas Selçuk'a çarpıp doğru pas olarak gitti. İbriciç de gerçekten klas bir gol attı. Önce açısını aldı, sonra direğin dibine çok iyi plaseledi.
İkinci yarıya Hamit'in yerine Aydın ile başladı Galatasaray... Ama bu değişiklik pozisyon getirmediği gibi Kasımpaşa'nın etkili kontrataklarını gördük. Maçın başından beri Riera'ya üstünlük sağlayan Viudez, İbriciç gibi içeriye kat edip müthiş vurdu. İki golde de Muslera'nın yapacağı bir şey yoktu.
Ardından Galatasaray risk aldı. Ama net pozisyonları kaçıran Kasımpaşa, hak ettiği galibiyeti aldı.
Galatasaray'da kim iyiydi? İlk yarıda biraz Selçuk, biraz Sabri. Tüm takım yorgun ve coşkudan uzaktı. Elmander daha sabit kalabilir, Burak kanatlara girebilirdi. Ama Elmander kanatlara girdi ve Burak stoperlerin kucağından hiç çıkmadı. Bu da Kasımpaşa defansının dengesinin bozulmasını engelledi.
Maçın henüz başında kart görmesi Riera'yı temkinli oynamaya götürdü. İkinci golde birebir pozisyonda çalımı yedi. Aslında ben Fatih Hoca'dan devre sonunda kartı olan Riera'yı çıkarmasını bekliyordum. İki takımın da kendi solunda problemleri vardı. İlginçtir maç boyunca iki hoca da bu bölgelere yama yapmadılar.
Galatasaray bu yenilgiyi hem Şampiyonlar Ligi hem de ligimiz için pozitife çevirebilir. Transferde geç kalınmış ve bence yanlış olan adresten dönülebilir. Bu maç adres değişikliğine götürebilir ve götürmelidir. Sol bek, stoper gibi...
Bülent Yıldırım zaten sakin geçen maçı sakin ve başarılı yönetti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA