Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Yıldırım kadroya müdahale etmez!

Fenerbahçe'de istifadan dönen Aykut Kocaman kalan 14 haftayı tamamlar mı? Tamamlarsa sizce yeni sezonda devam eder mi?
Kamuoyunda Aykut Kocaman artık teknik direktör değil, başkanın söylediğini yapan biri olarak gösteriliyor. Ben ne programlarımda ne de gazetemde kulüple ilgili özel konuları paylaşmamışımdır, paylaşmam da. Bu konu farklı boyutlara çekildi. Aziz Yıldırım ve Aykut Kocaman'ı kişisel olarak tanıdığım için değil ilişkilerini bildiğim için yorum yapacağım. Öncelikle yıllardır birlikte çalışıyorlar. Bir güne bir gün ben Aziz Yıldırım'ın Aykut Kocaman'a "Ahmet'i, Mehmet'i oynat" dediğini ne gördüm, ne duydum ne de benimle paylaştılar. Aksine Kocaman teknik konularda kendi kararları dışına asla çıkmıyor. Dünyanın her yerinde başkan ve antrenör arasında sohbetler yapılır. Ama buna sonuçta teknik direktör karar verir. Böyle olmalıdır. Geçmiş dönemlerde Yıldırım için bunlar söyleniyordu. O konularda yorum yapamam ama Kocaman döneminde böyle bir durum olmadı. Aziz Yıldırım ne Aykut Kocaman'a "Şunu oynat, bunu oynat" demiştir ne de Kocaman böyle bir şeyi uygular. Bunun böyle bilinmesi lazım. Böyle bir şey olmuş olsa ve istifanın sebebi bu olmuş olsa kimse Kocaman'ı yolundan çeviremez. Teknik konularda eleştiriler yapılıyor, yapılacak. Yaptığı transfer, oynattığı düzen ve oyuncu değişiklikleri; bunlar hep oldu olacak da. Fenerbahçe'de Aykut Kocaman'ın onayı olmadan transfer olmaz. Son maçta mesela muhtemelen 3 oyuncuyu psikolojik etkenlerden dolayı oynattı. Aslında verim de alındı. Ama bu durumun 18 dışında kalan oyuncuların psikolojilerini bozduğunu söyleyebiliriz.
Yeni transferler Emre, Webo ve Ziegler üçlüsünün ilk maçta 11'de sahaya çıkmaları doğru muydu?
Aykut Kocaman bu üçlüyü o maçın psikolojisini düşünerek çıkardı. Taraftara bir hava getirmek için. Üçünün de performansı iyiydi. Özellikle Emre tahminlerin çok üzerinde mükemmel bir futbol oynadı.
İlk yarı sonunda Webo'nun performansından dolayı Webo-Semih değişikliği beklerken hoca devam etti. Webo'nun 2. yarıdaki performansı ve attığı gol sonrası moralliyken oyundan çıkarılması da Kocaman'ı eleştirebileceğimiz konulardan biri. Artık Fenerbahçe Alex'li düzenin dışına çıktı. Bu üç transferden önce o düzende kalıyordu. Ama şimdi Sow solda, Kuyt sağda, ortada Webo ile arkalarında dönüş yapmayan Cristian'la Fenerbahçe 4-2-1-3 gibi oynamaya başladı. Bu önde baskıyı da getirdi. Aslında son haftalarda gördüğümüz en pozitif oyunlarından birini oynadılar Sivas maçında. Felsefe ve coşku olarak doğru. Öndeki oyunculardan Baroni ve Kuyt'tan maç boyunca faydalanamadılar. Sow'dan sadece ilk yarı Webo'dan da ikinci yarı faydalanıldı. Bu bireysel performanslar maçın lehlerine bitmesini de engelledi. Açıkçası ben devre arasından sonra Fenerbahçe'nin pozitif yönde daha farklı olduğunu görebiliyorum. Fakat bu son sonuç takımın ve camianın güvenini sarsmış olabilir. Aykut Kocaman'ın 10 günde oynayacağı 3 maç çok şeye gebe. Alınacak sonuçlarla iyi oyunun karşılığını almak, ibreyi sezon sonuna kadar pozitif götürür. Ama en ufak kötü sonuçta çok zor dikiş tutar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA