Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Cardozo mıknatıs Emenike kuvvetli

Size göre Emenike mi, Cardozo mu F.Bahçe'nin sistemine daha uygun?
En son örnek olarak Salzburg maçını göz önüne getirecek olursak 70 dakika Emenike son 20 dakika Cardozo. Ama tabi futbolda oyunun her zaman böyle gideceğini düşünemezsiniz. Emenike hızlı, kuvvetli; Cardozo ise mıknatıs santrfor. Yani Tanju Çolak ve Cardozo tarzı oyuncular ceza alanında doğru yerlerde etkili oyuncular. Tehlikeli bölgelerde hep olurlar. Hem sezgileri, hem gol vuruşları iyidir bu oyuncuların. Bildiğimiz kadarıyla Teknik Direktör Ersun Yanal'ın ilk tercihi Emenike. İkisi de çok önemli oyuncular. Önde baskılı oynadığınız zaman Cardozo, geçen seneki gibi oynadığınız zaman Emenike daha mantıklı görünüyor. Özellikle Cardozo alındığı zaman kanat hücumlarınız daha etkili olmalı. Şu an Stoch ve Krasiç gözden çıkarıldığına göre Cardozo, Emenike kadar etkili olmaz gibi görünüyor.

Maçların kışın gündüz oynanması avantaj olur
Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'in gündeme getirdiği maçların gündüz oynanması fikri sizce hayata geçirilebilir mi?
Özellikle kış sezonunda çok rahatlıkla hayata geçirilebilir. Ben maçların gündüz oynanmasını destekliyorum. İklim şartları nedeniyle Ağustos'tan Ekim sonuna kadar ve Nisan'dan itibaren gündüz maçı oynanması havaların aşırı sıcak olması nedeniyle zor görünüyor. Ama kış şartlarında gündüz oynanmasının avantajı var.

Chedjou soru işareti
İleri ucu kaliteli ve üst düzey isimlerden oluşan Galatasaray'ın savunması için ne diyeceksiniz?
Fatih Terim, G.Saray'ın savunmasında oynayan oyuncuların çabuk ve atletik olmasını istiyor. Dany, Chedjou'ya göre daha çabuk. İkisinin ortak dezavantajı uluslararası maçlar için uzun değiller ve fizikleri yetersiz. Ligde bu iki oyuncudan birinin yanında Semih'in oynayacağını düşünüyorum. Dany'nin hazırlık maçlarında oyundan atılmalarının üst üste gelmesi bence bir tesadüf. Bu sürekli olacak anlamına gelmiyor. Oyuncular üst üste şanssızlıklar yaşayabilir. Süratli ve fazla özgüvenli oynaması hata yapmasına neden oluyor. Dany daha basit oynamalı. Chedjou ile ilgili ise bende soru işareti oluştu.
Benzer sıkıntıların geçen sene de yaşanmasına rağmen G.Saray bu sorunu niye çözemiyor?
İlk hedef sol bek ve stoperdi. Alınan stoper, altını çizerek söylüyorum (belki de erken ama) soru işareti. Sol bek sorununu çözememelerini de garipsedim açıkçası.

Son 20 dakikadaki Fener turu geçer
F.Bahçe, 1-1'in rövanşında Salzburg ile Saracoğlu'ndaki rövanş maçında nasıl oynamalı?
Avusturya'daki maçın ilk 70 dakikasında ürktük. Ama son 20 dakikalık bölümde (Rakip belki psikolojik olarak geri çekildi ama) F.Bahçe etkili hücum yaptı, pozisyonlar üretti. Salzburg'un Kadıköy'de hücum yapacağını düşündüğümüzde geride açıklar da verecek. F.Bahçe'nin tur şansının yüzde 70'lerde olduğunu düşünüyorum.

Beşiktaş'ın en doğru işi
F.Bahçe, G.Saray ve Trabzon'un yıldız ağırlıklı transfer politikasına karşın Beşiktaş görev adamlarını kadrosuna katıyor. Bu durum siyah-beyazlılar açısından lige nasıl yansır?
Ben bu 'feda'yı da anlamış değilim. İki yılda alınan oyuncuların toplamına baktığımızda damlaya damlaya göl oluyor. Alınan oyuncuların maliyetleri düşük görünse de toplamda ortaya büyük bir miktar çıkıyor. Beşiktaş'ın en büyük dezavantajı maçlarını kendi sahasında oynayamayacak olması. (Geçen sene İnönü'deki başarısız istatistikler ölçü olmamalı) Beşiktaş sezona iyi başlarsa hava yakalar ve buna çok ihtiyacı var. Ama istikrarsız başlarsa sezona yansır bu. Bu yüzden ilk 6 haftayı en yüksek performansla oynayıp minimum 14-15 puanla kapamalılar. Şunu da unutmadan belirtmeliyim ki Tolga Zengin Beşiktaş'ın birkaç yıldır yaptığı en iyi transfer.

Trabzonspor iyi başlamak zorunda
Geçtiğimiz sezon gol sıkıntısı yaşayan Trabzonspor, Avrupa Ligi ön elemesinde 3 maçta 8 gol attı. Bordomavililer size bu sorunu çözmüş bir görüntü verdi mi?
Trabzonspor çok ihtiyacı olan sezona iyi başlama ihtiyacını gerçekleştirdi. Bu hocanın ve takımın özgüvenini muhakkak artırmıştır. Ama şampiyonluk yarışı için gerekli kadronun olmadığını söyleyelim. Önemli ismi olan fakat düşüş yaşayan oyuncular aldılar. Yarışta var olabilmek için Beşiktaş gibi onların da hava yakalayıp çok ama çok iyi başlamaları lazım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA