Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Moral ve özgüvene ihtiyacı var

Fenerbahçe Kadıköy'de Arsenal'e mağlup olabilir mi? Olur... Fenerbahçe farklı mağlup olabilir mi? Olabilir... Futbolun içinde bunlar var. Arsenal; güçlü, atletik, Fenerbahçe'den daha iyi bir takım, daha dinamik bir takım, daha organize bir takım. Şampiyonlar Ligi'nde Fenerbahçe'yi eleyebilir mi eler. Eledi de... Ama stattaki ve ekran başındaki Fenerbahçeliler böyle bir yenilgiyi, böyle oyunu hazmedemiyor. Böylesine dirençsizliği hiç hazmedemiyor. Fenerbahçelileri üzen de bunlar. Oyunun hiçbir anında beş dakika dahi maç gelmedi Fenerbahçe'ye. Üç gün üç gece oynansa Fenerbahçe kazanamazdı. Hatta berabere de kalamazdı... Kötü olan da bu.. Bu takım geçen yıl UEFA Avrupa Ligi'nde finale çıkma şansını son anda kaybetti. Mesele bu takımı eledi, şu takımı eledi değil, sonuçta UEFA'nın yarı finali... Benfica'yı ilk maçta yendi, rövanşta kaybetti.
Salzburg'la başlayan resmi maçlar serisinin beşincisinde de kalesinde bol pozisyon gördü. Kendi adına ise az pozisyon... Ve daha önemlisi Fenerbahçe BASKI YEDİĞİNDE TESLİM OLUYOR. Baskı yediğinde pas yapamıyor ve uzun toptan başka alternatifi de kalmıyor. Dolayasıyla savunma ile hücum arasında 'bunu mesafe olarak değerlendirmiyorum, ama oyunsal anlamda' çok ama çok uzaklık var. Hem hücumda hem de savunmada DÖNEN TOPLAR HEP RAKİPTE. Rakibin adı Arsenal de olsa, Konya da olsa, Salzburg da olsa Galatasaray da olsa değişmedi.

YANAL BİR AN ÖNCE TAKIMI TOPARLAMALI

Bir başka büyük tehlike de sezonun çok ama çok başında takımın DEMORİLİZE olması. Sezon içinde zaman zaman kötü sonuçlar alırsınız, toparlanırsanız. Ancak sezon başında sadece yediğiniz ilk gole kadar direnç gösteriyorsanız ve hemen çözülüyorsanız, bunu toparlamak zordur. Peki ne yapmak gerekiyor? Ersun Yanal, bunu taktik değişiklikle mi, oyuncuların değişikliğiyle mi yapacak bilmiyorum. Sadece şu istatistiğe baktım; beş maçta kaleciler iyi, dün de takımın en yisi Yobo'ydu. Ve Yobo da savunmada oynuyor. Fenerbahçe'nin yüzde yüz morale ihtiyacı var, özgüvene ihtiyacı var. Bunu da üst üste Eskişehirspor ve Sivasspor'la evinde oynayacağı maçları alarak kazanır. Yani F.Bahçe rakipleri gibi 33 maçı değil, bu iki maçı düşünmeli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA