Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Ne mucize ne şans

Kayseri'de 90 artı da Arda, Bükreş'te 90 artı da Mevlüt... Arda 4-0'ken atıyor, Mevlüt de 1-0'ken. O attıkları goller, o kadar önemli ki; iki maç sonra inşallah anlaşılır.
İki sonuç rakibe yarıyor... Maç cehennem ortamında, Romanya deplasmanında... İki tane abuk sabuk direkten dönen top, bir tane duran topta stoperin vurduğu top Volkan'da kalıyor. Romanya'nın başka hiçbir pozisyonu yok. Bizim adımıza en az 6 net pozisyon, bir de son paslarda bir o kadar başlamadan biten pozisyon var. Bunlar oyun içindeki pozisyonlarla ilgili yorumlar.
Fatih Terim gerçeğini, bir teknik direktörün bir futbol takımına ne kadar etkili olacağını, dün gördük. Gerçek bir resital sundu Fatih Terim. Daha önceki şampiyonalarda üçüncülüğü var, enteresan sonuçları var ama onlarca kez çıktığı milli maçlardaki en yüksek performansı Romanya'daydı. Hani tek sonuç bize yarıyor ya zannedildi ki şuursuzca hücum yapacağız. İlk 30 dakika İspanya Milli Takımı gibi oynadık. Sakin; sakin olduğu kadar arzulu. Arzulu olduğu kadar da ÇOK DİKKATLİ...

FUTBOL GERÇEKTİR
Oyunun tamamında dikkat, oyuncularımız ve teknik direktörden eksik olmadı. Forvetten oyuncu çıkardı ama forvet aldı. Çok antrenörün yapmayacağı önemli hamleler bunlar. Oyuncularımız bütün direktifleri saniye saniye metre metre oynadılar. İlk yarıda Caner'le çok hücum yaptık. İkinci yarıda Gökhan'la yaptık. Ömer ve Semih ikilisi son derece sakin. Sanki 30'lu yaşlarda bir tecrübe ile oynuyorlar. Topal ve Selçuk ikilisi pres zamanlamalarını o kadar iyi yaptılar ki Romanya hiç mi hiç oyun kuramadı.
Mucize diye bir kelime var futbolda... Şans diye de bir kelime var futbolda... Ben ikisine de katılmıyorum. Hiçbir zaman da katılmadım. Futbol gerçek bir oyundur. Mucize ve şansı insanlar kendileri yaratırlar. Fatih Terim de bunu yapıyor. Mucize ve şansla değil yetenekleriyle geliyor.
Herkesi kutluyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA