Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Şuursuzca saldırdı

İlk 30 dakika maç 5-0 olurdu. İki Burak, iki Bruma ve bir Drogba net pozisyonlardan yararlanamadı. Galatasaray pozisyonları atsa daha ilk devrede maçı bitirebilirdi.

Galatasaray çok tecrübeli oyunculardan kurulu bir takım. Kadrosunda her türlü ortamda futbol oynamış isimler var. Ancak dün o tecrübeli oyuncular, o çok maç yaşamış oyuncular coşku ve konsantrasyonu panikle birbirine karıştırdılar.
Galatasaray adına ilk 30 dakika maç 5-0 olurdu. Coşku var, motivasyon en üst düzeyde. Bu da presi getirdi. Tabi bu istek ve sıkı pres Rizespor'u da hataya zorladı. Galatasaray bunun karşılığında da rakip kalede bir sürü pozisyon buldu.
Son vuruşlarda iki Burak, iki Bruma ve bir de Drogba net pozisyonlardan yararlanamadı. Yani Galatasaray aslında devrede maçı bitirebilirdi.
Bu yüksek tempoyu korumak kolay değil. Galatasaray belli ki ikinci yarı tempoyu biraz düşürecekti. Kaldı ki Rıza Çalımbay, Cernat-Cenk Ahmet değişikliğiyle denge kurmayı bırakın daha üstün oynatmaya başladı takımını. Rizespor pozisyon da buldu, gol de buldu.

KIRMIZIDAN SONRA KONTROLDEN ÇIKTI
Galatasaray kalesinde golü gördükten sonra yine hücum yapmaya başladı ve bol hücum oyunculu kadrosuyla pozisyonlar da buldu.

Selçuk İnan'ın ikinci sarı karttan kırmızı görerek atılmasından sonra oyun tamamen kontrolden çıktı ve Galatasaray şuursuzca saldırmaya başladı. Galatasaray oyunun son dakikalarında saldırmasına rağmen kontrollü saldırmadığı için gol üretemedi.
Çaykur Rizespor iyi bir takım. İlk yarı kötülerdi ama ikinci yarıda daha toplanmış gördük.

BRUMA NADİR BULUNAN BİR YETENEK

Galatasaray'da 4 savunmacının önünde Selçuk, biraz önünde Engin oynadı. Onun önündeki 4 oyuncunun ise nerede oynadığı belli değil. Karmakarışık bir dörtlü vardı önde. Burak sağda başladı, sola geçti, merkeze geçti. Drogba bir orada bir burada. Aynı şekilde Amrabat ve Bruma.

GOL VURUŞLARINDA EKSİĞİ VAR
Ama Portekizli Bruma'nın saydığımız diğer isimlerden bir farkı var, çok yetenekli bir oyuncu. Galatasaray Portekizli'yi alarak çok iyi bir yatırım yapmış. Günümüz futbolunda nadir bulunan oyunculardan. Çabuk ve hızlı, kolay çalım atıyor. Sadece çok genç olduğu için gol vuruşlarında eksiği var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA