Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Çok iyi Beşiktaş, çok kötü Beşiktaş

Karşılaşma değil 20:00'den 21:50'ye kadar, üç gün üç gece sürse Kayseri Erciyes dün gece Beşiktaş'tan puan alamazdı.
1- İki takım arasında kalite farkı (uçurum var). Erciyes demoralize bir takım. Devre arasını transfer anlamında iyi değerlendirememiş. Mevcut kadrodan da İbricic ve Vleminckx gibi önemli oyuncularını oynatmayarak macera aradı Erciyes.
2- Beşiktaş'ta iş bitirici isimler var. Ayrıca kalite farkının dışında arzulu bir Beşiktaş vardı dün gece Olimpiyat Stadı'nda. Karşılaşmayı ciddiye alan oyun disiplinine, ikinci yarının belli bölümü dışında uyan bir Beşiktaş...
Soğuk hava, cuma günü, trafik... Seyirci hemen hemen hiç yok, atmosfer kötü ama Beşiktaşlı oyuncular mücadelenin büyük bölümünde final niteliğinde oynamaya çalıştı. O büyük bölüm dediğim coşkulu oyunda zaten hakimiyeti kurarak o dakikalarda da üç tane gol çıkardılar.

MAÇIN SONUNU OYNAYAMADI

Tabii ki bu yıl ikinciliğin bile öneminin olduğu hatta başkan Fikret Orman'ın dediği gibi, "Son 100 metreye kadar yarış içinde kalmak için" kazanmak zorunda olduğu maçı kazandı Beşiktaş. Ama Beşiktaş son 7-8 hafta olduğu gibi yine oyunun son bölümünü iyi oynamadı. Bir tek geçen hafta Trabzon'da, geride olduğu için de atak yapıp beraberliği bulmuştu. Dün gece de Beşiktaş'ı ikiye ayırdım: Çok iyi Beşiktaş, çok kötü Beşiktaş. Maç içinde Beşiktaş'ın görüntüsünde ciddi bir uçurum vardı.

SLAVEN BİLİC'İ ELEŞTİREMEYİZ
İlk 7-8 dakika ile 60. dakika arası Beşiktaş presle rakibin oyun kurmasını önledi. Golleri de aradı ve buldu. 3-0'dan sonra Beşiktaş'ta oyuncu değişiklikleri oldu. Antrenör bunu fayda olsun diye yapar. Holosko'dan, Mustafa'dan daha fazla yararlanmak istedi. Neticede 3-0'dan 3-2'yi Bilic'e fatura etmek doğru değil bence. Bilic kaldı ki önde oynayan üç oyuncuyu çıkardı. Orta saha ve savunmayı düşünmedi. Bu yüzden Bilic'e bir şey söyleyemezsiniz.
Erciyes ile ilgili çok şey söylenebilir ama öncelikle şunu belirteyim: Hikmet hocanın kafasında ne var bilmiyorum ama ilk yarıdaki kadro ile transferin bitimine çok az zaman kala küme düşmenin birinci adayı olarak gözüküyor Erciyes.
Maçın hakemi Cüneyt Çakır süper bir yönetim gösterdi. Hatta Beşiktaş'ın üçüncü golü öncesi avantajı oynatarak bir bakıma golün asistini yaptı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA