Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Şok pres

Favori çeyrek finale kaldı... İstanbul'da Türk Telekom Arena'daki karşılaşmada özellikle son 30 dakikalık bölümdeki oyunundan sonra "Acaba Galatasaray orada turu geçebilir mi?" diye düşündük. Ama sarı-kırmızılı ekip, Londra'da oynadığı futbolla ne maça, ne de tura ortak olabildi.
Chelsea fizik gücü yüksek, saha içi organizasyonu çok iyi ve üst düzey takımların yapabildiği ŞOK PRESİ ve özellikle kazandıkları topla tehlikeli bölgede bir kişi varken birden 4-5 kişi olabilmeyi çok iyi beceriyor. Maça 4-2-3-1 başladılar, öyle de bitirdiler. Oyundan çıkanların yerine giren oyuncular yine aynı bölgeye girdi.
Galatasaray'a gelince, klasik 4-3-3'le başladı. Sağ stoper Chedjou, sol stoper Semih ve onların önünde Melo vardı. İkinci yarının başında Mancini 3'lü savunmaya döndü ve Melo'yu liberoya koydu. Sol stoper Semih, sağ stoper Chedjou daha sonra 65'te Hakan Balta girdi ikinci yarıda orta sahanın ortasında başlayan Yekta çıktı tekrar Melo, Yekta'nın olduğu yere orta sahanın ortasına döndü. Bu kez sol stoper Hakan Balta, sağ stopere Semih, ortada Chedjou ve rakip Chelsea. Oyuncuların mevkileri anlamında bu kadar değişikliğe rağmen sadece 90. dakikada duran toptan yarım pozisyon bulabildi Galatasaray.
Buna karşılık ev sahibi takım Chelsea iki gol dışında 4-5 tane de net pozisyon buldu. Muslera 4 tane müthiş top çıkardı. Ama yediği iki golde de
(özellikle ikinci gol) hatalıydı ki sadece kurtardıkları farkı önledi. Galatasaray'ın Avrupa defteri bu yıl için kapandı. Lig ve Türkiye Kupası kaldı. Galatasaray'ın oyununda da özellikle ligimizde ve Avrupa'da deplasman performansları silik kaldı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA